Nestlé планира да затвори една от своите фабрики за адаптирано

...
Nestlé планира да затвори една от своите фабрики за адаптирано
Коментари Харесай

Заради демографската криза: Nestlе ще затвори фабрика за бебешко мляко

Nestlé възнамерява да затвори една от своите заводи за приспособено бебешко мляко, като упреква фрапантния спад на раждаемостта в Китай - още един образец за следствията от демографската рецесия, през която минава страната, написа CNN.

Най-голямата компания в хранително-вкусовата индустрия съобщи в сряда, че ще затвори своята фабрика за мляко на прахуляк в Ирландия, до първото тримесечие на 2026 година, в случай че не бъде открит покупател.

Фабриката създава артикули за кърмачета извънредно за азиатските пазари. Този факт е ослепителен образец за това по какъв начин намаляването на популацията на Китай може да засегне западните компании, които продават артикули и дават услуги в Китай.

Застаряващото население на страната към този момент вреди на икономическия напредък на Китай и политиците се притесняват, че намаляващата работна мощ може да заплаши дълготрайната икономическа и обществена непоклатимост.

" Броят на новородените в Китай е намалял внезапно от към 18 милиона годишно през 2016 година до по-малко от 9 милиона съгласно прогнозите за 2023 година ", споделят от Nestlé.  " Пазарът, който в предишното беше подвластен от вносните млечни артикули на прахуляк, също означи бързо повишаване на локално създадените артикули ". 

Център за проучване и развиване на Nestlé във фабриката ще затвори една година по-рано. Операциите от двата центъра ще се реалокират в фабрики в Китай и Швейцария.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР