Нестле България“ с близо двойно по-висок органичен ръст от средния

...
Нестле България“ с близо двойно по-висок органичен ръст от средния
Коментари Харесай

Нестле Групата отчита органичен ръст от 8,7% за първата половина на 2023 г. и актуализира прогнозата за годината с очаквания за по-висок ръст на органичните продажби

„ Нестле България “ с близо двойно по-висок органически растеж от междинния за групата през 6-месечието на 2023 година, достигащ 17,0%

Органичният растеж доближи 8,7%, с ценообразуване от 9,5% и действителен вътрешен растеж (RIG) от – 0,8%. Растежът е широкообхватен в разнообразни географски области и категории. Общите регистрирани продажби се усилват с 1,6% до 46,3 милиарда швейцарски франка (6-месечие на 2022: 45,6 милиарда швейцарски франка). Международната търговия понижава продажбите с 6,7%. Нетните придобивания имат негативно влияние от 0,4%. Маржът на оперативна облага от съществена комерсиална активност (UTOP) е 17,1%, нараствайки с 20 базисни пункта на отчетна база и 30 базисни пункта в непрекъсната валута. Маржът на оперативна облага от комерсиална активност (TOP) се усилва със 120 базисни пункта до 15,9% на отчетна база, отразявайки еднократни условия през миналата година. Основната облага на акция се усилва с 11,1% в непрекъсната валута и с 4,1% на отчетна база до 2,43 швейцарски франка. Печалбата на акция се е усилва с 10,6% до 2,13 швейцарски франка на регистрирана база. Свободният паричен поток се усилва с 1,9 милиарда швейцарски франка до 3,4 милиарда швейцарски франка, отразявайки основно по-ниските равнища на запасите. Прогнозата за 2023 година е обновена: усилваме задачите за растеж на органичните продажби до диапазон от 7% до 8%. Маржът на оперативната облага от съществена комерсиална активност се чака да бъде сред 17,0% и 17,5%. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили сред 6% и 10%.

„ Следвахме стратегическите си цели с дисциплинираност и фокус в бързо разрастваща се потребителска среда. Въз основа на мощното показване през първата половина на годината актуализираме нашата вероятност за напредък на органичните продажби за 2023 година Потреблението вкъщи след Коронавирус към този момент се възстановява, премахвайки забавянето в растежа на някои от нашите категории. Каналите отвън дома не престават да означават мощен напредък.

За остатъка от годината сме уверени, че ще осигурим позитивна композиция от размер и микс, усъвършенстване на брутния марж и доста нарастване на маркетинговите вложения. В комбиниране с настоящото ръководство и оптимизация на портфолиото, както и с непрекъснатото използване на нашите начинания за резистентност, ние сме в добра позиция да растем и да генерираме стойност за всички заинтригувани страни. “ Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Nestlé

 

Продажби на Групата

Органичният растеж е 8,7%. Ценообразуването е 9,5%, отразявайки въздействието на инфлацията на разноските през последните две години. Реалният вътрешен растеж (RIG) е – 0,8%, с негативно влияние от към 60 базисни пункта от дейностите за усъвършенстване на портфолиото. Останалите ограничавания на потенциала също лимитират RIG. Цялостно еластичността на търсенето беше лимитирана в подтекста на ценовите дейности.

Ръстът е широкообхватен в множеството географски области и категории. На развитите пазари органичният растеж доближава 8,0%, воден от ценообразуването с негативен действителен вътрешен растеж (RIG). В нововъзникващите пазари органичният растеж е 9,6%, движен от ценообразуването и постоянния действителен вътрешен растеж (RIG).

По продуктова категория Purina PetCare има максимален принос за органичния растеж, със мощно показване както за мокри, по този начин и за сухи оферти. Purina ONE, Purina Pro Plan и Friskies регистрираха двуцифрен растеж. Кафето означи висок едноцифрен растеж, с позитивно развиване на продажбите в другите марки и продължаващо възобновяване на каналите отвън дома. Детските храни (Infant Nutrition) регистрират двуцифрен растеж, с широкообхватен принос в разнообразни марки и географски райони. Млечните артикули регистрираха висок едноцифрен растеж със мощно търсене на сметана за кафе и налични обогатени млека. Шоколадовите произведения означават двуцифрен растеж, подсилен от мощното развиване на продажбите за KitKat. Готовите ястия и готварски артикули означиха междинен едноцифрен растеж, воден от Maggi. Nestlé Health Science означи невисок едноцифрен растеж, с връщане към позитивен растеж за витамини, минерали и добавки през второто тримесечие, водени от Garden of Life и Pure Encapsulations. Въпреки краткотрайните ограничавания на потенциала за Perrier, водата регистрира междинен едноцифрен растеж, воден от S.Pellegrino и Acqua Panna.

По канали органичният напредък на продажбите на дребно остава постоянен на 8,0%. Продажбите от електронната търговия нарастват с 13,5%, достигайки 16,7% от общите продажби на Групата. Органичният напредък на каналите отвън дома е 17,1%.

Нетните продажби понижават продажбите с 0,4%, значително свързани с продажбата на мажоритарен дял във Freshly, както и прекъсването на марката Gerber Good Start за кърмачета. Въздействието върху продажбите от интернационална търговия е негативно с 6,7%, след широкообхватно повишаване на швейцарския франк. Общите регистрирани продажби се усилиха с 1,6% до 46,3 милиарда швейцарски франка.

Прогнозата за цялата 2023 година е обновена

Увеличаваме задачите за растеж на органичните продажби до диапазон от 7% до 8%. Маржът на оперативната облага от съществена комерсиална активност се чака да бъде сред 17,0% и 17,5%. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили сред 6% и 10%.

„ Куражът и напъните на целия екип на Нестле България бяха основополагащи за отчитането на впечатляващ органически растеж от 17,0% с двуцифрено показване в съвсем всички категории на българския пазар. Партньорството със седем местни организации ни оказа помощ да продължим нашата поддръжка към обществените групи в потребност. Също по този начин, отбелязахме огромна стъпка напред с задачата SOS Залесяване, фокусирана върху възобновяване на 33 декара опожарени горски терени в община Стамболово,​ “ Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България

Шестмесечието демонстрира забележителен двуцифрен растеж от 17,0% за Нестле България, подсилен с двуцифрени резултати в съвсем всички категории, показани в България. За полугодието на 2023 година компанията реализира с 6,7% по-високи резултати съпоставено с 6-месечието през 2022 година, когато органичният растеж доближи 10,3%, и близо двойно по-висок резултат от междинния за Нестле Групата през първото полугодие на тази година.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР