Нестихващите протести в Чили принудиха страната да се откаже от

...
Нестихващите протести в Чили принудиха страната да се откаже от
Коментари Харесай

Протестите в Чили принудиха властите да отменят два големи международни форума

Нестихващите митинги в Чили принудиха страната да се откаже от семейството на два значими интернационалните форума, които трябваше да се проведат в идните седмици.

На срещата на Азиатско-тихоокеанското съдействие Съединени американски щати и Китай трябваше да подпишат договорка, която да облекчи комерсиалната им война. Сега сътрудниците в организацията не знаят къде ще се организира огромното събиране на 16 и 17 ноември, на което трябваше да участват 20 международни водачи. Президентът Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Цзинпин няма да могат да се срещнат на неутрална земя, въпреки че от администрацията във Вашингтон споделиха, че към момента чакат договорката да бъде подписана.

Другата среща е Конференцията за климатичните промени на Организация на обединените нации (COP25), в която през декември трябваше да вземат участие 190 народи. Неин хазаин ще бъде Испания, посочи през днешния ден чилийският президент Себастиан Пинера. Като президент на всички чилийци аз постоянно би трябвало да слагам проблемите и ползите на чилийците, техните нужни, техните стремежи и техните очаквания, над всичко ", сподели той, обявявайки решението си.

Какво става в Чили

Безредиците не престават към този момент няколко седмици и костваха живота най-малко на 18 души. Те започнаха поради планувано нарастване на цената на билета за градския превоз, само че продължиха и след анулацията на това решение.

Големи елементи от стolицата Сантяго са недостъпни, близо 7000 души са задържани, а бизнесът регистрира загуби о към 1.4 милиарда $.

Пинера уволни съвсем половината си държавно управление тази седмица – в това число министрите на финансите, стопанската система и вътрешните работи, само че това не успокои протестиращите.

Прекъснато беше и националното футболно състезание, защото нямаше по какъв начин да бъде обезпечена сигурността на мачовете. Решението на локалната футболна федерация за следващ път сложи на напред във времето въпроса за финала на Копа Либертадорес сред първенеца " Ривър плейт " от Аржентина и бразилския " Фламенго ". По проект мачът би трябвало да се организира на 23 ноември в Сантяго. Въпреки митингите преди седмица южноамериканската футболна конфедерация съобщи публично, че не възнамерява смяна на домакина.

Фотогалерия: Около един милион протестиращи желаеха промени в Чили >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР