Нестандартна идея за пестене на енергия - испанският премиер Педро

...
Нестандартна идея за пестене на енергия - испанският премиер Педро
Коментари Харесай

Откажете се от вратовръзките - испанският премиер с предложение за пестене на енергия

Нестандартна концепция за икономисване на сила - испанският министър председател Педро Санчес прикани изпълнителната власт, държавните чиновници и частния бранш да не носят вратовръзки.

Целта - да се употребяват по-малко климатици в публичните здания и по този метод да се пести сила. Педро Санчес направи предлагането по време на конференция за миналата политическа година в Испания.

" Обърнете внимание, че не нося вратовръзка. Това значи, че всички можем да спестим сила и по тази причина насочих зов към министрите, държавните служитеи и частния бранш, в случай че към този момент не са го създали, да спрат да поставят вратовръзки, в случай че не е належащо. По този метод ще се оправим с пестенето на сила, което е толкоз належащо за страната ни ", разяснява Санчес, представен от испанския вестник " Ел Паис ".

Опозицията в Испания освен не одобри концепцията, само че и разкритикува премиера за това, че е употребявал хеликоптер, с цел да се придвижи до авиобаза на малко разстояние. Оттам Санчес излетя за редица от визити в Западните Балкани.

" Педро Санчес, който моли испанците да зарежат вратовръзките, пропътува с хеликоптер 25.8 км от двореца в Монклоа до авиобазата в Торехон. Същото пътешестване с кола щеше да му отнеме към 10 минути повече. Така можеше да изхаби едвам 5 литра бензин, а не към 180 кг керосин, изгорени от хеликоптера ", се споделя в известие на Народната партия.

От 1 август до края на март следващата година се чака страните членки на Европейски Съюз непринудено да понижат потреблението на природен газ с 15% поради несигурността с доставките от Русия е вероятната енергийна рецесия. Южни страни като Испания и Португалия не са толкоз подвластни от съветския газ през зимата, само че за сметка на това разчитат на климатиците през лятото, когато температурите са рекордно високи.

Оказва се, че концепцията за неносенето на вратовръзка и пестенето на сила не е нова за Испания. През юли 2011 година някогашният министър на индустрията Мигел Себастиан отбрани сходна мярка, когато се качи на трибуната на Конгреса на депутатите без вратовръзка и влезе в спор с тогавашния ръководител на долната камара Хосе Боно във връзка потреблението на този аксесоар в Народното събрание, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР