Нестабилното време и играта на живака в термометъра с по

...
Нестабилното време и играта на живака в термометъра с по
Коментари Харесай

Чесън и чай от черница свалят високото кръвно

Нестабилното време и играта на живака в термометъра с по 5 – 10, а на някои места в страната, и повече градуси, е мощен стрес за всички органи и системи. Със захлаждането още веднъж тази седмица незабавните отделения на лечебните заведения „ Св. Анна ”, „ Царица Йоанна ” и “Александровска ” се препълниха от жители с обострени хронични болести. Първи жертви на разликите стават страдащите от високо и ниско кръвно, сърдечносъдови болести, астма и диабет. Обострят се и болежките на бъбречноболните, разясних а от незабавното приемно поделение в „ Пирогов ”.

Понижаването на живака в термометрите стресира организма и нарушава цялостния му баланс. В резултат избиват най-лабилните в него звена, да вземем за пример повишаване на кръвната захар при диабетиците и инсултите при хората с високо кръвно налягане. Съществуват обаче редица национални цярове, които подкрепят балансирането му без медикаменти. Консумацията на чесън против високо кръвно е средство, присъстващо във фитотерапията на всички нации, на чиато територия се отглежда този тип лук.

Освен за директна консумация, той може да бъде употребен и под формата на настойка. За задачата сварете 2 неголеми глави в чаша мляко и прецедете. Употребява се по супена лъжица след ястие трикратно денем за 14 дни. на втория ден сне подготвя нова запарка, с цел да е прясна..

Друг лек е наразана една глава кромид лук и добавени към нея 4 скилидки чесън. Към сместа се прибавя 1 супена лъжица сушени плодове от офика. След това тя се залива с 1 кипяща вода, похлупва се и ври четвърт час на слаб огън. Прибавят се по една супена лъжица бял смил, копър и магданоз. Сместа се бърка и вари още 15 минути. Остава се да кисне за един час и се прецежда. Употребява се по 1,5 супени лъжици, единствено 4 пъти денем, към половин час преди ястие.

Приложението на рецептата е за 10 дни и може при потребност да се повтори едвам след 3 седмици. Кора от корена на черница се употребява в китайската медицина като лечебно средство в продължение на доста епохи. Коренът на черницата се почиства, измива се и се изважда кората от него и се смила тънко. Вари се в съд с 300 мл вода като това продължава за 20 минути и се остава да кисне един ден. Отварата се пие вместо вода. Същият резултат има и чаят от варена кора от нар. Освен, че тази напитка понижава кръвното налягане, е положително средство и против разстройство.

Добри правила на кървната захар макар честите и внезапни промени на температурата се реализират още веднъж с лук, само че този път праз. Четири стръка праз, дружно с корените, се нарязват на части по 4-5 см. Слагат се в огромен буркан и се заливат с 2 литра бяло изсъхнало вино. Прецежда се след 15 дни. Пие се по една дребна виенна чашка три пъти на ден.

Индришето също е отлична предварителна защита против диабета. Шест листа от него се варят в 600 мл вода, до момента в който количеството неостане на половина. Приема се три пъти дневно, 30 минути преди хранене. Чаят от черупките на лешници също работи добре. Болните, които не желаят всеки ден да варят билки, могат да тестват различен метод за контролиране на кръвната захар - всяка заран и вечер се взема по една чаша кисело мляко и сок от един лимон в продължение на 20 дни.

Някои знахари пък поучават една седмица да се приема кисело мляко и лимон, а втората ­ сок от лимон с мастика. За положителни правила на кръвната захар махнете непотребните килограми, намалете захарните произведения и алкохола. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР