Несправедливи съдийски решения белязаха участието на националите ни на четвъртфиналите

...
Несправедливи съдийски решения белязаха участието на националите ни на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Жалко! България остана без медал от Световното по бокс в Ташкент

Несправедливи съдийски решения белязаха присъединяване на националите ни на четвъртфиналите на Световното състезание в Ташкент през днешния ден. Радослав Росенов и Хавиер Ибаниес надиграха изрично противниците си, само че все пак, след преразглеждане на срещите, останаха с горчив привкус след странни „ загуби “ с неединодушно решение. Така те бяха спрени в опита им да доближат до полуфинал и да си подсигуряват най-малко бронзови оценки в узбекистанската столица.

В категория до 60 кг Росенов изрично надигра първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания. Българинът, който е единствено на 19 години, доминираше в хода на цялата среща, само че обратно на протичащото се на кръга реферът подвигна ръката на съперника му след преразглеждане на дуела. И по този начин Радослав остава на пето място в класирането.

По подобен метод се разви и мачът на Ибаниес. Националът ни при 57-килограмовите опита да наложи своето движение против индиеца Хусам Мохамед. Той търсеше багра, до момента в който противникът му не спря с накъсването на играта и нечистата игра, само че по този начин и не получи предизвестие. Въпреки всичко Хавиер продължи да преследва успеха, само че след ново преразглеждане към полуфинал се насочи Мохамед.

Поражение позволи и Ергюнал Себахтин при 48-килограмовите. В повтаряне на финала от Европейското състезание в Ереван, родният национал бе спрян от грузинеца Сахил Алахвердови. 22-годишният българин, който е дебютант на подобен конгрес, бе равносилен в първите два рунда, само че в третия поизостана и загуби с 0:5 гласа.

В категория до 75 кг Рами Киуан имаше тежка задача против настоящия международен първенец Йоенли Мартинес от Куба. Националът ни опита да стои равностойно против доста класния си съперник, като във втория рунд сподели част от арсенала си, само че в последна сметка това не бе задоволително и се стигна до проваляне с 0:5.

Въпреки отрицателния процес на срещите и горчивия привкус, който остана след меко казано противоречивите съдийски решения, националите ни заслужиха възторженостти за доста мощната си игра. Те демонстрираха съществено израстване по пътя към продобиване на квоти за Париж на Европейските игри в Краков идващия месец.

Припомняме, че за последно България имаше четирима участници на четвъртфинал на Световно състезание преди 22 години в Белфаст.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР