„Неспособността на МВР, следствието и прокуратурата да работят заедно показва,

...
„Неспособността на МВР, следствието и прокуратурата да работят заедно показва,
Коментари Харесай

Политолог: Много скоро ще трябва да имаме нов министър-председател

„ Неспособността на Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата да работят дружно демонстрира, че в България има деинституционализация и се проваляме като страна. Това е гуляй за проведената престъпност в България “, разяснява пред БТВ политологът Димитър Аврамов.

„ Премиерът споделя, че чака прокуратурата да е на страната на българския народ. Прокуратурата би трябвало да е на страната на закона. От другата страна ГЕРБ споделят, че демокрацията е застрашена. Не, задържането на Борисов не заплашва демокрацията. Това беше просто един малоумен арест. Можеше да има възпитано задържане, само че това беше непотребен арест. Къде е неотложността му? “, попита Аврамов.

За него посланието е, че има „ конкуренция на политически племена “. Според Аврамов не е работа на премиера да свидетелства против Бойко Борисов и Владислав Горанов.

„ Струва ми се, че доста скоро ще би трябвало да имаме нов министър-председател. Не приказвам за нови избори или разпад на обединението, а за нов министър председател “, счита политологът.

По думите му работата на Кирил Петков не е да раздава правораздаване, а да обезпечи развиването на страната, да основава консенсус, да води страната напред и да не се проваляме.

„ Един хазартен необут е дал някакви показания и излиза наяве от очевидците по това дело, че той е прекарвал при финансовия министър и при премиера някакво време. Ако приказваш с финансов министър, или би трябвало да му вземеш пари, или да му даваш. За нас е значимо какви диалози са водени. Това обаче не е ролята на Кирил Петков. Неговата роля е, откакто има пет разновидността за финансиране на България след ковид, най-малко един от тях да бъде признат “, сподели още Димитър Аврамов.

„ Очевидно е, че полицията работи прекалено. Можеше да ги прибере за разпит сутринта. Тоест и двете страни нямат потребен ход и това е акт на деинституионализация “, счита той.

Като цяло обаче съгласно Аврамов най-лоша е позицията на прокуратурата, тъй като е посочила неспособна да работи с изпълнителната власт.

Относно противоречивата тематика за въвеждането на форсмажор, която изправи Българска социалистическа партия против „ Продължаваме промяната “, Аврамов е на мнение, че това е последна, непазарна мярка.

„ Не считам, че е належащо да бъде въвеждана. Другите страни в Европейски Съюз се оправят и без него. Няма причина да вкарваме форсмажорни условия. Имаме постоянна стопанска система, тя е обвързвана Европейски Съюз и би трябвало да спрем да плачем, че това или това се е нараснало “, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР