Неспазването на мерките за социална дистанция по време на финала

...
Неспазването на мерките за социална дистанция по време на финала
Коментари Харесай

Заради неспазване на мерките: Глоби за организаторите и стюардите на финала за купата

Неспазването на ограниченията за обществена отдалеченост по време на финала за Купата на България по футбол сред ЦСКА и " Локомотив " Пловдив докара до санкции за уредника на мероприятието Професионалната футболна лига (ПФЛ) и частна компания, осигуряваща стюардите, които е трябвало да наблюдават за спазването на наредбите.

Според основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев, част от почитателите са опитвали да съблюдават инструкциите, имало е по-малко прочувствени прояви. " В един от секторите особено не беше спазен редът, дори съгласно мен имаше малко повече хора. ", сподели той.

Предвидената санкция е по 3000 лв.. Акцентът не е в сумата, тъй като тя няма да компенсира вероятно заразяване, счита доцент Ангел Кунчев.
Огромни скупчвания на почитатели пред входовете на " Васил Левски " (ВИДЕО) Маски не се раздават, както бе оповестено от Професионалната футболна лига
Вчера през целия ден управляващите напомняха, че ще наблюдават за спазването на всички противоепидемични ограничения, а министър председателят Бойко Борисов даже съобщи, че при нарущаването им стадионите могат да бъдат затворени.

От Столична дирекция на вътрешните работи даже дадоха конференция, на която оповестиха, че на трибуните няма да бъдат позволени повече от 12 000 души (до 3000 във всеки сектор), както и че вътре ентусиастите би трябвало да съблюдават условията за отдалеченост.

В секторите А и Г, където бяха последователите на ЦСКА, очевидно имаше повече хора от оповестените по до 3000 души. Маски не бяха раздавани на всички, както бе авансово оповестено от ПФЛ.

След прекосяването през контролно-пропускателните пунктове пък имаше голямо скупчване на почитатели пред входовете на стадион " Васил Левски ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР