Неслучайно се твърди, че в последните седем години светът е

...
Неслучайно се твърди, че в последните седем години светът е
Коментари Харесай

Game of Thrones даде имена на хиляди бебета

Неслучайно се твърди, че в последните седем години светът е обзет от Game of Thrones фикс идея. И по какъв начин другояче да наречеш вълната, която сериалът на HBO провокира, поради обстоятелството, че във Англия родителите не престават да кръщават децата си на обичаните си герои от поредицата.

Нова статистика на BBC за имената на бебетата в Обединеното кралство демонстрира, че за последната година 343 новородени девойки са кръстени с името Аря, 73 – Калийси, а 11 момчета носят името Тирион, оповестява Chronicle. Освен Калийси, три девойки носят името Денерис. (Припомняме, че Калийси е купата равнозначна на кралица, която дотраките дават на Денерис Таргариен). Рекорден брой девойки през предходната година носят името и на най-голямата щерка на Старките – Санса.

Към този миг най-коравата щерка на Нед и Кейтлийн Старк, Аря, е най-популярният избор за име на бебета. В съпоставяне с 2016 година броят на новородени с нейното име се е покачил.

В класацията с имена на бебета, взети от художествени персонажи, участват и имена от „ Междузвездни войни “. 149 девойки са кръстени Леа (на известната героиня на Кари Фишър), а 70 момчета носят името Кайло – психопатът, който убива личния си татко.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР