Неслучайно наричат нара кралски плод. И това не е свързано

...
Неслучайно наричат нара кралски плод. И това не е свързано
Коментари Харесай

Ето защо нарът трябва да се яде със зрънцата

 плод-нар

Неслучайно назовават нара кралски плод. И това не е обвързвано с неговата „ коронка “ на върха. А с това, че с помощта на своя неповторим състав и голямо количество потребни свойства нарът е необятно употребен за медицински цели.

Този плод съдържа в себе си цялостен витаминно-минерален комплекс, който оказва необикновено въздействие върху човешкия организъм.

Оказва се, че в сока от нар се съдържат цели 15 типа аминокиселини, 6 от които с изключение на в нара могат да се намерят единствено в месото. Така че, в случай че сте решили да се откажете от месните артикули, може да получите нужните за здравето субстанции точно от нара. Искам да ви разкажем за удивителните качества на кралския плод. Прочетете и сами си направете заключения.

Полезните свойства на нара

Оказва се, че в зрънцата на нара се съдържат масла, които възвръщат хормоналния баланс в организма. Специално внимание на този плод би трябвало да обръщат дамите, тъй като той понижава болките при менструация, избавя от главоболие и оказва помощ при климакса.

Нарът работи и като естествен инсулин. Екзотичният плод е доста потребен при захарен диабет. Половин чаена лъжичка сок от нар 4 пъти дневно понижава равнището на захар в кръвта.

Повишава хемоглобина

На хората, страдащи от анемия, се предлага да пият по половин чаша разводнен ок от нар 3 пъти на ден 30 минути преди банкет на храна в продължение на два месеца.

Дезинфекцира устната празнина

Отвара от кожата на нара снижава болката и дезинфекцира гърлото и устата по време на стоматит, фарингит и ангин.

Понижава кръвното

Нарът е нужен и на хипертониците, тъй като е кадърен да понижава кръвното без отрицателни последици за организма. Този артикул има и успокояващи свойства. За да успокоите нервната система, да се избавите от бодърствуване и тревога, би трябвало да пиете чай с добавени сушени части нар.

Подобрява паметта

Оказва се, че използването на 8 грама сок от нар в продължение на 4 седмици усъвършенства индикаторите на вербалната и образната памет.

Снема възпалението

При болести на бъбреците, черния дроб, ставите, очите, ушите и половите органи лекарите поучават да се употребява запарка от кората на нара. За да я приготвите, би трябвало да вземете 2 ч.л. стрита на прахуляк кора от нар, да ги залеете с 1 чаша гореща вода и варите течността в продължение на 30 минути на водна баня. След това би трябвало да отцедите отварата и да добавите в нея вряла вода. Това средство се използва по 2-3 пъти дневно по 50 грама половин час преди хранене.

Намалява възприятието на апетит

Само една чаша сок от нар дневно оказва помощ да се поддържа тежестта в норма с помощта на способността си да удължава възприятието на задоволеност. Учените настояват, че този резултат се реализира с помощта на съдържащите се в сока полифеноли, които са известни със способността си да потискат апетита.

Защитава от болести на сърдечно-съдовата система

Постоянната приложимост на нар доста понижава риска от гибел от сърдечно-съдова болест. Половин чаша сок 3 пъти дневно защищава от инфаркт и инсулт.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР