Несигурност се усеща у нас заради коронавирусната криза - хората

...
Несигурност се усеща у нас заради коронавирусната криза - хората
Коментари Харесай

Йотова: За ситуацията в държавата има една дума -несигурност, мерките са неадекватни

Несигурност се усеща у нас поради коронавирусната рецесия - хората не знаят нито дали ще получат здравна помощ, нито защо тъкмо харчи милиони държавното управление. Това разяснява в студиото на " Тази заран " по bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Нямаме област, община и село, където да нямаме проблеми със болестта и несъответстващите ограничения, които държавното управление подхваща. Неадекватни, тъй като от пролетта до момента отидохме в двата полюса - при една прекомерна застоялост, боязън и стрес, които провокира акцията на държавното управление напролет, в този момент при една цялостна либерализация през вчерашния ден беше значимо да бъде показано на двама лекари, на двама професори по какъв начин бучи маркировката на автомагистралата ", разяснява тя.

Според нея не е нужно цялостно затваряне на страната, а съответни ограничения, каквито се вършат в други европейски страни и които в последна сметка водят до намаляване на темпа на новозаболели.

" Най-тревожното е, че хората не имат вяра в ограниченията, които се оферират от държавното управление - прекомерно доста бяха лъгани в последните месеци. Не имат вяра даже в това, че парите, които се споделят след всяко съвещание на Министерски съвет за здравната система ще бъдат дадени. Не се знае защо се изразходват тези средства - знаем единствено едни суми, милиони. Цифри, които основават усещането, че държавното управление доста дава, само че защо дава? ", запита Йотова.

Тя прикани за огромен конгрес с присъединяване на ръководителите на лечебни заведения, в границите на който да се обясни какви са потребностите на системата и по какъв начин може страната да отговори на тях.

Йотова засегна и външнополитическата тема и въпросът със Северна Македония и Европейски Съюз. " Смятам, че българското държавно управление не споделя цялата истина към последните дни. Вероятно има план, който ще бъде препоръчан на срещата на външните министри на 17 ноември ", означи тя по отношение на отхвърли да пуснем Скопие да договаря за приемане в съюза без изчистване на двустранните въпроси.

Според вицепрезидента нашата страна е обект на напън за " компромис ", а не трябва да отстъпваме от своето: " Едно са венците, прегръдките пред паметниците, друго е твърдата позиция на България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР