Нещо неприятно и недопустимо се е случило в наше училище.Пореден

...
Нещо неприятно и недопустимо се е случило в наше училище.Пореден
Коментари Харесай

Ученички се биха пред входа на училище

Нещо неприятно и неприемливо се е случило в наше учебно заведение.

Пореден случай на принуждение сред деца. Две девойки се биха пред учебното заведение в град Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца. Случаят е от края на предходната седмица, само че добива известност, откакто едно от децата снима сбиването. На видеоклипа се вижда как две девойки на забележима възраст към 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с багра сред девойките е водеща измежду множеството възпитаници. Децата споделят, че до сбиването се стигнало поради момче. Боят се случва пред вратата на двора на учебното заведение, само че съгласно управлението това е отвън неговата територия и не става въпрос за учебен случай.

Намираме директорката по телефона, защото е в отпуск. Така, стана ясно, че Даниела Цоньовска знае за случилото се, без даже да е гледала клипа.

„ С участващите работи психолог. Извинили са се един на различен ”, сподели за Нова Тв шефът на СОУ „ Христо Смирненски “ Даниела Цоньовска.

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал отвън учебното заведение, е значимо утонение, защото при подобен случай Регионалното ръководство на образованието не се уведомило. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

„ Ще проверим какви ограничения е подхванало учебното заведение, по какъв начин е разгледало случая, дали е имало някакъв спор межди учениците, дали е зает психолог и най-важното – работи ли се със фамилиите ”, сподели Албена Тотева, шеф на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се инспекцията на място да бъде през идната седмица, когато учениците се връщат в клас.

Темата разясниха в студиото на „ Здравей, България ” Асен Александров от Сдружението на шефовете в междинното обучение,д- р Юлиян Петров от Синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа " и родителят Антонина Кенова.

„ 90% от случаите на принуждение се вършат, с цел да се снимат и да се качат за насмешка ”, сподели Александров.

„ Трябва да има наказване за сходни клипове в интернет. Трябва да има рекламент, както е в другите страни. По-важно е за какво в учебните заведения има толкоз доста случаи на психическа и физическа експанзия. Това вреди на просветителната система ”, изясни Петров.

„ Идеята за глобяване при качване на клипове с принуждение граничи с изтощение. Имаме потребност от предварителна защита. Проблемът е в цялото общество ”, съобщи Кенова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР