Нещо на песен ни изби през изминалата седмица. Та да

...
Нещо на песен ни изби през изминалата седмица. Та да
Коментари Харесай

Седмицата: Отивамеее… на избори да ни скъсат пак шортичките

Нещо на ария ни мазета през миналата седмица. Та да не ревнем кой от смях, кой от тъга, кой просто ей по този начин – от сутринта. За кой изненадващо, за кой не (все тая), но най-налагащият се (завръщащ се) рефрен е оня изкълченият на оня кълчещия се Джорджано. Отивамеее на купооон, още един 14 пъти в „ текста “ на „ творбата “. Така че – да, отивамеее на избориии! За 4-и път за има-няма година и половина, толкоз скоростно, че като едното нищо можем „ да преизпълним петилетката предварително “ – да ги докараме до 14 за по-малко от един парламентарен и властови мандат. А за феновете на статистиката това в действителност ще е таман 14-ият избор (дето се задава в този момент наесен) от началото на демократичните „ промени “. Е, към момента я „ продължаваме смяната “, но очевидно с доста по-забързани, стахановски темпове… откъм избори.

Ситуацията обаче е, по този начин да се каже, като след ваучър. Нещо като онази стааара сякаш детска песничка от времето на детството на дядо или прародител ни, но с изразен сексистки или пък напряко полов подтекст: „ Раз, два, три, четири – наша Мара по баири. Де ходила, де скитала – та си гащите съдрала “. Сега, несъмнено, припевът ще е различен, като да вземем за пример „ ще ти скъсам шортичките “. Дано да не стигаме и до по-твърдо крепко пеене като това: „ Беше задушно, телата ни лепнеха. Клони бе свела млада бреза. Птици заспали, литнаха. Седна ти. Веднага ѝ казах…Ще ти скъсам г**ааа! В осъществяване на „ артиста “, в този момент „ политик “ Слави Трифонов, от албума „ Ръгай чушки в боба “, определян от „ злите му “ певчески, очевидно и политически съперници като „ крайъгълен камък на националното (ни) опростачване.

А, ей го – на, таман политпартийните днешни песнопойки на Слави Трифонов озвучиха и отминалата седмица. В съпровод на цялата т.нар четворно-тройна коалиция, коато ту е четворна, ту е тройна, съгласно накъде духа вятърът на изпускането на властта и какъв брой е мощен та да им накъса и гащите, и шортичките, че и „ г**ааа “ на такива люспи, дето и до „ елементарния “ парламент не могат да се доберат, камо ли до „ същинската “, до изпълнителната власт (разбирай да си обуят и министерски шорти).

Ама тъкмо Трифоновото Има Такъв Народ за следващ път им ги скъса съдружните кюлоти, като несъмнено първо си събу напълно не изненадващо своите.

Изненада нямаше, единствено се чакаше, ей по този начин от любознание чии мръсни шортички ще заловен този път от остатъчното Има Такъв Народ, та да се види сравнението със личните им оцапани гащета. Хванаха се за „ оня запис “, дето не бил запис, а инцидентна (по неточност!) предавана онлайн (с неизключени микрофони) в уеб страницата на Народно събрание спявка на парламентарната група на Демократична България. От който излезе, че за Демократична България България не била над всичко, а над всичко било намърдването във властта по най-удобен метод за приложимост. Всъщност, каквото е и „ мотото “ на всички знайни и незнайни политпартийни настройка у нас, дето не кон, магаре са подготвени да обяздят „ в името на България “ та да презимуват (поне) в яхъра на тая пуста власт. Съвсем пуста, несъмнено, толкоз все дрънка на кухо, изключително в последно време.

И се завъртя кухият избирателен сюжет, дето сякаш щеше непременно – дори с усвоен от Българска социалистическа партия трети, финален, управнически мандат от сегашната въртележка на мандатополагането. Лидерката Корнелия Нинова го стисна мандата, като да е лимон – от тия над 10 лв. към този момент килото, та да го изцеди до капка. Естествено (по-точно изкуствено) и жонглирайки с него с предизборни гимнастики. С кълбо напред - кълбо обратно, та да на едно място, това твърдото място за пред електората си. Така се работи с нейния електорат. На него би трябвало да му се изясни с елементарна и гимнастика, и граматика че някой различен е отговорен, някой който е влезнал в гората и е разтурил играта на партизани на шумкарите. Щото електората й го интересува, че примерно и кило кисело мляко към този момент коства 5 лева, колкото и литър олио. А килограмът масло по 25 лв. към този момент напълно не му понася на здравето. Но пък му е комплицирана на същия този електорат оная гимнастика по какъв начин можем да загубим огромна част от парите за Плана за възобновяване, да спрат европейките стратегии и вложителите. Понеже ту четиримата, ту тримата гимнастици – включително и „ тяхната Корнелия “, падат непрекъснато като круши от трапеца в личния си властови цирк.

На гимнастиката на Нинова Слави отговори с „ Комунист власт и мандат не пуска “. Белким той е пуснал – напуснал, диванчето на което се прави на политик. Я на болшевик, я на различен ляводесен, съгласно както е полегнала електоралната му Тодора. Която сега по всичко проличава е станала, изтръскала си е полата и е отпътувала на някъде, но надалеч от гласоподавателната къщурка на Слави. Толкова надалеч, че към този момент за „ ИТН “ няма народ, който дори да ги вкара в станалите им от година парламентарни „ бащини двори “.

На фона „ Корнелия – Слави “, дето до неотдавна сякаш беше напряко любовна, другият младоженец на Нинова – Политическа партия на ПростоК(иро), си е същата досада. Нищо че те върнаха своя, първия мандат, слязоха от въртележката за нова власт със остарял парламент, само че Корнелия Нинова упорства да им набута своя мандат – те да премиерстват, а тя „ непретенциозно “ да министерства. Ама те от „ Продължаваме промяната “, дето освен не я продължиха, а въобще не я започнаха, са си в личните шортички от глава до пети. И в личния рефрен „ тича щурчо за водица “ все от едно и също и то пресъхнало кладенче. Уж с капка по капка – вир става, отново гимнастиката им е да крадат депутати от Слави, до момента в който той, Трифонов, остане напълно на изсъхнало на дивана. Само дето това формиране на мечтаното от Политическа партия болшинство е като да си пълниш кофата посредством изстискване от подмокреното под Трифонов – няма вир, има мътилка, че и мирише.

Е, доразвил се е министър председателят в оставка и сълидер на към момента де юре несъществуващата партия Политическа партия Кирил Петков в щурчовото щуреене. Толкова, че му светна и дори предизвести, че следва политическа рецесия – в бъдеще време някак си, все едно от дълго време не е реалност. Ама толкоз доста му е „ светнало “, че рече по какъв начин едно служебно държавно управление е „ с по-малко качества да ръководи и не могат да се създадат действителни институционални промени “. Ха, все едно ЛичноКиро не изгря таман от служебно държавно управление, тъкмо като се развъртя в своята си министерска част с „ институционалните промени “, дето на български са известни като „ институционална метла “. Метлааа – а на метеното, знаем какво изхождащо деяние се случва.

Знае се, пролича и най-важното. Разгеле се появи „ записът “ на Демократична България, та усвояването на третия мандат да не им се получи по същия метод като неусвояването на първия. Без изменение на равнището на политпартийността, единствено с различен театър на същите клоуните. Скъсват си шортичките един на различен и пращат Мара Избирателката да си дере гащите на изборния хълм. От които гащи след това да стартират да се шият всякакви нови шортички. Ако има конец, де, че то всяко нещо си има край. Особено откакто към енергийната, инфлационната, политическата рецесия, същите тези знаменосци на шортички са на път да прибавят и конституционна рецесия. А нека не, че тогава в действителност ще настане огромен ваучър – от тия купони на лирическите герои в музикалното многопластово произведение „ Ръгай чушки в боба “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР