Нещо изключително рядко се случи тази вечер в Стани богат“.

...
Нещо изключително рядко се случи тази вечер в Стани богат“.
Коментари Харесай

Страхотна драма за 40 хиляди лева в „Стани богат“

Нещо извънредно рядко се случи довечера в „ Стани богат “. Може би за първи път в историята на предаването бяха заложени два въпроса за 20 000 лв. в рамките единствено на един епизод.

Стартът бе даден от библиотекарката Снежанка Маринова, която през вчерашния ден впечатли всички с играта си. В началото тя описа, че е почнала работа в библиотеката през 1988 година, а преди този момент е приключила образованието си в Ленинград, носещ през днешния ден името Санкт Петербург.

След като нощес отговори на цели 11 въпроса и имаше втора сигурна сума от 5000 лв., тя трябваше да дава отговор на запитване за 20 бона. То беше следното: „ Каква вяра е изповядвала румънската кралица Мария, чийто летен замък се намира в Балчик? “ Възможните отговори бяха „ Джайнизъм “, „ Зороастроизъм “, „ Бахайство “ и Сикхизъм “. Снежанка призна, че е ходила няколко пъти в Двореца и й е предписание усещане, че там има знаци на няколко религии. Библиотекарката бе безапелационна, че ще рискува и ще играе. В един миг тя се насочи към Бахайство, доверявайки се на свои мемоари, само че внезапно смени мнението си и избра Зороастризъм. Оказа се обаче, че правилният отговор е точно Бахайство и тя си потегли с 5000 лв..

Любопитното е, че по време на разсъжденията си тя се пошегува, че желае да рестартира жокерите си и даже предложи рушвет на Михаил Билалов, цитирайки детска песничка, че ще му даде цяло кралство в подмяна. Той одобри предлагането с усмивка, а след края на играта й подари книгата на „ Стани богат “.

След това на стола на благосъстоянието седна Григор Георгиев от Русе. Той е приключил военно учебно заведение, бил е локомотивен ватман, а към днешна дата управлява компания за произвеждане на цветарници.

Мъжът започва сносно и отговори бързо на първите седем въпроса, без да употребява жокери. На осмия подобен за първи път потърси помощ, като избра „ 50:50. „ Кой принцип обобщава обстоятелствата, че безконечен мотор от втори жанр не може да съществува и КПД постоянно е по-малко от единицата? “, гласеше питането, а вариантите бяха „ Закон за ентропията “, „ Втори закон на Кирхоф “, „ Теория на относителността “ и „ Пети принцип на Евклид “. След елиминирането на два неверни отговора останаха първия и третия, Георгиев уточни първия и продължи напред.

Въпрос №9 за него бе: „ Какво основават взаимно американците Джак Дорси, Ноа Глас, Биз Стоун и Евън Уилямс? “ Вариантите бяха „ Електрическата тротинетка “, Атомната бомба “, „ Борсата на Уолстрийт “ и „ Туитър “. Той изиска жокер „ Помощ от публиката “, която го насочи към „ Туитър “, Григор й се довери и това бе правилно решение.

Участникът заключи идната сума от 5000 лв. като втора сигурна. Тук той трябваше да дава отговор на следното: „ Каква птица е изобразена на мозайката в предверието и на фасадата на Голямата епископска базилика в Пловдив? “ – „ Орел “, Фазан “, „ Паун “ или „ Гълъб “. Тук Георгиев реши, че има измежду жокерите си другар, който може да знае отговора. Това се оказа по този начин, защото Пламен Златев от Варна му уточни Паун и той се оказа верен.

Последва запитване за 10 000 лв.: „ Как се назовава институцията, отговаряща за наказванията и мъченията на дисиденти, в романа на Джордж Оруел „ 1984 “? Четирите благоприятни условия тук бяха „ Агенция по туризъм “, „ Бюро „ Забавления “, „ Комитет за насладите “ и „ Министерство на любовта “. Без да е чел книгата, участникът маркира отговор D. Тук Михаил Билалов се включи с думите: „ Ще ми направиш ли една услуга. Има едно изискване – в случай че отговорът ти е правилен, синът ти Кристиян да я прочете тази книга “. Григор се съгласи, а отговорът се оказа правилен.

Това го прати на въпрос №12 за 20 000 лв.: „ В кой космически свръхкуп се намират Млечният път и още близо 100 000 галактики? “ Участникът трябваше да избира сред „ Корона Бореалис “, „ Ланиакея “, „ Херкулес “ и „ Хидра-Кентавър “. Производителят на цветарници реши, че ще рискува и се спря на последния отговор. За негово отчаяние обаче верният бе „ Ланиакея “, и той остана с 5000 лв. и страстите от „ Стани богат “.

Любопитното е, че времето стигна даже за влизане и на трети участник в рамките единствено на този ефир, само че той мина единствено през първите четири въпроса.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР