Нещо изключително грозно и недопустимо е направила санитарка в българска

...
Нещо изключително грозно и недопустимо е направила санитарка в българска
Коментари Харесай

Санитарка открадна 300 лева от портфейла на починал мъж от вируса в Дупница

Нещо извънредно грозно и неприемливо е направила санитарка в българска болница.

Санитарка в дупнишка болница е откраднала 300 лева от починал от Ковид-19 мъж. До разплитането на скандалния проблем се стигнало, откакто Петя Стоянова от Дупница е подала тъжба до управлението на болничното заведение и до полицията с изказванието, че от багажа на брат й X, който е умрял от  вируса, са откраднати 300 лева, оповестява Struma.bg.

Всички санитарки са привиквани на разпит в районно управление (на МВР) Дупница Санитарката Виолета К. си признала, че е откраднала парите в моргата, до момента в който е подготвяла тялото на 49-годишния за заравяне.

Петя Стоянова описа: “Брат ми умря на 9 ноември във вътрешно поделение на една от лечебните заведения в Дупница. Някой може да каже изгубила брат си, а се вълнува, че са му откраднати парите. Не е по този начин, няма кой да го върне, само че аз закарах брат ми в болница да го лекуват, а не да го крадат, и то когато към този момент е бил мъртъв.

Той е умрял, до момента в който го транспортират с кола за спешна помощ от едната постройка до другата, и го връщат отново там, откъдето са го взели. Две санитарки вкарват натрупа в моргата, като Виолета З. остава вътре, с цел да го приготви за заравяне. С него е бил и багажът му с портфейла. Аз изтеглих 300 лева от дебитната му карта и му ги дадох, с цел да има пари в него, до момента в който е в болница, в случай че се наложи да заплаща.

Бях с племенницата ми, която отвори портфейла и сподели, че вътре има единствено 10 лева Останах сюрпризирана, 300-те лв. ги нямаше, а брат ми  нищо не е плащал, тъй като беше зле.

На 17 ноември подадох тъжба до управлението на болничното заведение, само че към момента нямам отговор. Затова подадох тъжба и в полицията. Преди дни от там ме уведомиха, че санитарката си е признала, че е откраднала парите на брат ми. Не мога да допускам, да откраднеш парите на труп. Какво ли си е купила с тези пари и като ги е харчила по какъв начин ли се е чувствала… ”, попита Петя Стоянова.

Санитарката Виолета З. към момента е на работа във вътрешно поделение. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР