Нещaтa звучат толкова абсурдно, че Марк Зукърбърг пробва и шега.

...
Нещaтa звучат толкова абсурдно, че Марк Зукърбърг пробва и шега.
Коментари Харесай

Бъдещето е лично! Новата утопия на Марк Зукърбърг

Нещaтa звучат толкоз неуместно, че Марк Зукърбърг опитва и смешка.

" Разбирам, че доста хора не са сигурни дали сме съществени ", съобщи създателят на Фейсбук в границите на речта си при започване на Конференцията на разработчиците F8 в Сан Хосе, най-важното събитие на групата за годината.

Но той в действителност бил изцяло сериозен за това: „ Бъдещето е персонално “.

В бъдеще „ персоналните обществени платформи “ ще станат доста по-важни от тези цифрови пазари в интернет, където хората обменят отзиви обществено.

Да, вярно чухте: Компанията, която усъвършенства това да заменя милиарди пъти персонални данни за рекламни цели, в този момент внезапно дава обещание повече дискретност. Е, Зукърбърг получи усмивки в отговор.

Нищо чудно. Планът също звучи като анекдот. Зукърбърг може неведнъж да повтаря мантрата за новия персонален живот във Фейсбук. Но неприкосновеността на персоналния живот, избрана от Фейсбук, има доста малко общо с неприкосновеността на персоналния живот, която схваща останалата част от света.

С обещанието Фейсбук се пробва след безкрайната поредност от кавги, свързани с неприкосновеността на персоналния живот и сигурността, да си даде тип, че бърза да внесе промени. Но мрежата няма да стане „ по-лична “.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук разчита на услугите за връзка и интернет търговията, с цел да възвърне най-голямата обществена мрежа в света. На годишната конференция за разработчици на Фейсбук F8 в Сан Хосе във вторник 34-годишният управител вкара информационните приложения и онлайн пазарите в центъра на новия профил.

Това би трябвало да улесни фирмите да се свържат с клиентите си посредством Messenger, както и посредством личните услуги на компанията, като Whatsapp и Instagram. Досега групата генерира годишния си доход от съвсем 56 милиарда $ съвсем извънредно със средства от реклама. Но защото броят на потребителите, изключително на значимите пазари в Съединени американски щати и Европа, към този момент не се покачва толкоз мощно, Зукърбърг желае да откри нови източници на доходи.

Той разгласи преориентирането още през март, когато Фейсбук бе подложен на напън заради нарушавания на разпоредбите за персоналните данни и политически стимулирана дезинформация и тирада на омразата.

На неотдавнашната конференция на разработчиците централният до момента за Фейсбук " News Feed " минава на заден декор. Представените нови функционалности допускат, че потребителите би трябвало да бъдат насърчавани да прекарват повече време в другите приложения на Фейсбук и да бъдат накарани до пазарят онлайн с по-добри благоприятни условия за покупки. Това би трябвало да вкара пари в касите на Фейсбук - от самите продавачи.

Разбира се, Зукърбърг дава обещание, че почитателите на Фейсбук ще пишат в чат платформата на Messenger или в мрежата за фотоси Instagram и в другите услуги криптирано от край до край. Това към този момент се случва с WhatsApp през днешния ден. Но по този начин се пази едвам дребна част от това, което потребителите вършат във Фейсбук.

За всичко останало мрежата продължава да събира данни прилежно: кои членове кликат, гледат, разясняват, какво харесват или разясняват, с кои другари приказват - какъв брой време или от кое място. И доста повече.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР