Нещата в тениса могат да се променят с изключително бързи

...
Нещата в тениса могат да се променят с изключително бързи
Коментари Харесай

Увериха ме, че ще играя през нощта: Остапенко обвини организаторите в подпомагане на Гоф

Нещата в тениса могат да се трансформират с извънредно бързи темпове и Йелена Остапенко е очевиден образец в това отношение. Латвийката оня ден сътвори истински героизъм, отстранявайки международната номер едно Ига Швьонтек, с цел да се класира за 1/4-финалите на US Open, само че през вчерашния ден изглеждаше като бледа сянка на себе си и взе единствено два гейма в срещата си с Коко Гоф.

Остапенко пък наподобява не беше по никакъв начин благополучен от решението на домакините да слагат срещата ѝ под номер едно в програмата на централния корт, което е изцяло разбираемо предвид на това, че тя приключи късно през нощта конфликта си с Швьонтек.

" Истината е, че не бях възобновена от предходния си мач. Тогава се прибрах в хотела към 2 след среднощ и бях изпълнена с адреналин, тъй че беше невероятно да заспя преди 5-6 сутринта. По този метод значително оставаш без ден за отмора и нямаш никакво време за възобновяване, тъй като би трябвало да тренираш и минеш през нормалните процедури. Нормалното решение беше да играя по същото време или даже по-късно, защото Коко игра предишния си дуел в дневната сесия и имаше доста повече време за отмора по отношение на мен. Определено програмата беше надалеч по-добра за нея.

Всъщност бях уверена, че ще играя във вечерната сесия, тъй като бях попитала авансово уредниците и те ме бяха уверили, че ще бъде по този начин. Впоследствие видях програмата и видях, че ще изляза на корта още в първия мач за деня, което счетох за доста необичайно. Мислех си, че ще бъдем най-малко втори в графика, тъй като въпреки всичко тя е локална фаворитка и бях неприятно сюрпризирана " - признава някогашната шампионка от Ролан Гарос.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР