Нещата в българския парламент достигнаха до такива висини на гротеската,

...
Нещата в българския парламент достигнаха до такива висини на гротеската,
Коментари Харесай

В Пингвиния депутати разговарят с Апостола за бесилото славно и други работи

Нещата в българския парламент доближиха до такива небеса на гротеската, че „ Островът на пингвините “ на Анатол Франс пред тях си е напряко действителна история. 90 депутати от ГЕРБ, като с вълшебно чердже ни придвижиха в света на Пингвиния, където двукраките птици живееха като хора.
Само преди дни депутатите от ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи гласоподаваха промени в Изборния кодекс, които действително обезмислят преференциалния избор. Няма да разясня причините на Цветан Цветанов и Данаил Кирилов, тъй като - ясно за какво. Тия двамата се биха в гърдите какъв брой прогресивно и демократично е решението им, както комисарите-болшевики не са пропагандирали за руска власт. Цв. и Да. с жар и плам ни обясняваха, че няма потребност да се сменя и състава на ЦИК, макар приключването на мандата, тъй като новите нямало да знаят какво да вършат. Сякаш не е ясно, че и старите и новите цикаджии в множеството случаи вършат каквото им наредят. Това беше оня ден.

Премиерът Борисов бе по значими интернационалните каузи в чужбина. Дали там някой му сподели какво се случва в Пингвиния в негово неявяване или е научил по телефона – историята мълчи. Но като се върнал, събрал политбюро на партията, набил им канчетата и разпоредил въпросните текстове да се прегласуват. Така било вярно и тъй като, нали, обаче, а именно… Ако сте си помислили, че Цв. се е тормозил, доста сте се излъгали. Зв. няма проблем да се врътне на 180 градуса, колкото пъти се наложи. И стартира да изяснява противоположното на казаното преди три дни.

Цветанов е явен. Дани Кирилов - Барниръбъла пък е тъкмо това, което си мислите. Движение за права и свободи, които поддържаха ГЕРБ оня ден са същите, които пазят в редиците си Пеевски като рохко 200-килограмово яйце. Пробутаха ни и пояснение, че Цв. се целунал с агите, тъй като заплашили, че ще изоставен залата и няма да има кворум. Направил го на ползу роду, щото нали, идва обесването на Апостола и би трябвало да се рапортува по какъв начин се съблюдават заветите му.

Обяснения, пояснения, но в трамвая един вика, че към този момент било ептен ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи пърдят в едни гащи.Добре, че депутатите от ГЕРБ не пътуват с градския превоз на Фандъкова, че " Пирогов " щеше да се изпълни като след поледица и циганска женитба...

Както и да е. Всичките 90 депутати на ГЕРБ демонстрираха същинска смелост и достолепие - трансформираха си мнението и ще гласоподават за връщане на старите такстове. Какви грижовници за народа! Затова не е чудно, че децата им ужасно се гордеят с тях.

И отново в трамвая чух един различен да споделя: Абе по какъв начин не се откри най-малко един да се възпротиви, да каже, че това е позорно, да си вземе шапката и да иди да се не види. Прост човек, не ги схваща огромните политики.Затова е в трамвая, а не в Мерцедес на НСО...

С Левски обаче работата е малко по-завързана. Ще означаваме годишнина от обесването, ще би трябвало същите депутати да рапортуват какъв брой тачат заветите му и какъв брой примерно ги извършват. Част от тях по лист ще би трябвало да се наредят като ламбени шишета край паметника, на стотина метра от Народното събрание.

Какво пък, ще му кажат право куме в очи, както той ни е учил: Апостоле, на теб ти е било елементарно. Бил си самичък, нямал си деца в Лондон, нито бизнес, дори държанка си нямал. Това са скъпи неща. Даваме всичко за народа, но би трябвало и да се раним, нали?

Така ще кажат и ще им олекне. А той, Апостоа ще ги разбере, тъй като са открити и почтени, същински прислужници на народа.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР