Нещата около сделката между Activision Blizzard и Microsoft започнаха да

...
Нещата около сделката между Activision Blizzard и Microsoft започнаха да
Коментари Харесай

Activision Blizzard готови за борба с регулаторите, ако сделката с Microsoft бъде провалена

Нещата към договорката сред Activision Blizzard и Microsoft започнаха да стават напълно комплицирани. Първо английските регулатори видяха проблем за честната конкуренция на пазара на видеоигри, по-късно съобщи, че ще стартира спомагателна инспекция на обстановката, а за последно един репортаж в Politico напълно внесе ужас тук, откакто разгласиха материал, в който се твърди, че има намерение да повдигне антитръстово дело към двете компании. Репортажът в Politico е в много конвенционален звук, като акцент в него се явява личността на Лиза Кхан, ръководителят на Комисията, която към този момент е заявявала позициите си против агресивното държание на софтуерните колоси. Повод за едно такова дело, твърди американската медия, би била позицията на Sony, които неведнъж заявяваха, че без Call of Duty, бизнесът на PlayStation надали не ще залезе: необичайно изказване, което Microsoft на няколко пъти опровергаха. Да не приказваме, че години наред точно притежателите на PlayStation получаваха ранен достъп и извънредно наличие за CoD.

Ако Федералната комисия стартира дело, това ще има своите последици обаче. Тази закана е била оправена тези дни от управител в Activision Blizzard.

„ Изразяваме готовността си да продължим да работим дружно с регулаторите по целия свят, с цел да бъде приключена транзакцията, само че няма да се поколебаем да се борим в нейна отбрана, в случай че това е нужно “, написа в профила си в Twitter вицепрезидента по корпоративни каузи и основен информационен управител в Activision Blizzard Лулу Ченг Месърви.

Какво ще се случи със самата договорка към този момент май напълно не е ясно. Любопитното е, че тя самата пристигна в и близкото му обграждане. Както евентуално мнозина от вас си спомнят, месеците преди Microsoft да разгласи придобиването бяха белязани от, свързани с Котик и висшето управление на компанията. Няколко глави литнаха, а отчетите със слаби финансови резултати тримесечие след тримесечие не спираха. И внезапно, хоп:!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР