Нещата не започват с ГЕРБ. Старата номенклатура се трансформира. Имаме

...
Нещата не започват с ГЕРБ. Старата номенклатура се трансформира. Имаме
Коментари Харесай

Иван Сотиров: Главният прокурор е зависим от политическия елит

Нещата не стартират с ГЕРБ. Старата номенклатура се трансформира. Имаме тотална победа на олигархичния модел. Старата номенклатурата си обезпечи западен стандарт на живот и си резервира болшевишки модел за надзор. Това сподели политологът Иван Сотиров по БиАйТи пред Люба Кулезич.
Шуробаджанашкият модел е най-малкия проблем. Пеевски стана нещо като нарицателно, емблема на модела. Олигархията не стартира и не свършва с него.

Българският парламент повече вреди на обществото. Има наклонност на деградация като качество. Когато се сменят законите толкоз постоянно, значи няма закони. Това нанася големи вреди. Елена Йончева героизира Делян Добрев. Българска социалистическа партия не е опция на ГЕРБ, а съображение да съществува ГЕРБ. Хората не желаят Българска социалистическа партия да ги ръководи. Кой се възползва от прехода? Българска социалистическа партия просто се клонира. Сега виждаме борба сред клоновете на Българска социалистическа партия. Защо не се изкарат олигарсите. Те са обслужвали всички партии на прехода. Политиците кадруват в правосъдната система. Всеки си подрежда комфортните хора. Важно е основният прокурор да е подвластен от политическия хайлайф. Никога не се разплита чорапа. Ако това стане, ще лъснат всички. За това се бият и се карат.

Александър Симов опонира: В началото на прехода имаше по-смислена политика. От влизането на ГЕРБ в политиката стартира тази деградация. Да назначиш съучениците си и да ги обявиш за дрийм тийм не е политика. Разпадът стартира в самите редици на ГЕРБ. Те се отхвърлиха от кмета си в Хасково.

В момента обстановката демонстрира трагично положение на страната. Няма регионален град без скица. Държавата се ръководи от прелестна коалиция сред Бойко Борисов и Пеевски. Българска социалистическа партия не е почтена. Направихме чудовищна неточност, когато Пеевски беше препоръчан за началник на ДАНС. След това Българска социалистическа партия беше в кома две години. Българска социалистическа партия не се изкуши да влезе в коалиция с Бойко Борисов. Традиционната десница не може да каже това. Ние не сме държали досиетата на Борисов. Не сме правили исторически взаимни отстъпки. При нас има един развой, който ме радва. Българска социалистическа партия беше на политическото дъно. Ние минахме през своето възмездие за нашите неточности и започнахме да връщаме доверието си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР