Нещата не могат да бъдат перфектни.В скорошно интервю за GameInformer,

...
Нещата не могат да бъдат перфектни.В скорошно интервю за GameInformer,
Коментари Харесай

Серж Хаске: Гейм индустрията губи душата си

Нещата не могат да бъдат съвършени.
В скорошно изявление за GameInformer, Серж Хаске основен креативен управител в Ubisoft, показа любопитни мисли за игровата промишленост. Макар и да се радва на разнообразието, на нови технологии като виртуалната действителност и новите модели на дистрибуция на видео наличие, той отделя един сериозен проблем, който мъчи гейм пространството през днешния ден.

„Знаете ли какво обаче ѝ липсва на промишлеността? Душа. Същността на видеоигрите е ориентирана към играта, а тук не става дума за развлечение, за учене. Когато учиш, ти се забавляваш. А ориентирани само към заниманието, ние губим нещо. Питам постоянно екипа какви са действителните изгоди от играта, които играещия ще приложи в действителния живот. Точно в този момент, ние не вършим задоволително в този смисъл. А точно то е нещото, което ме удивлява – по какъв начин да създадеш нещо, което ще ти достави голяма наслада, до момента в който в това време се окаже благотворно за живота ти“, изяснява Хаске.

Като образец за изгода от играта, той показва настолните игри и игрите с карти, в които играещите би трябвало да учат държанието на своите съперници, с цел да дефинират какъв брой откровени са те. Именно това познание, добито до момента в който се забавляваш, е изключително потребно за всекидневието ти, защото ще усъвършенства метода, по който „четете“ страстите, изписани по лицето на човек. „Нужно е да разберем по какъв начин да променим игрите и разпоредбите, с цел да осигурим този тип изгода. Макар и да не го загатва непосредствено, Хаске дава за образец Assassin’s Creed: Origins и Discovery режима в играта, построен с просветителна цел. „Смятам, че би било пропусната опция да създадем игрови свят, като този на Египет в AC Origins и да го използваме единствено за игри“, добавя Хаске.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР