Неща подобно, но в друг мащаб се случваше с Владимир

...
Неща подобно, но в друг мащаб се случваше с Владимир
Коментари Харесай

Интервюта: Какво става, когато комплексът за малоценност срещне копнежа за власт?

Неща сходно, само че в различен мащаб се случваше с Владимир Путин, който отговаряше на интернационалния спорен клуб „ Валдай “.

 

Питат Путин за войната в Украйна, жертвите, разрушенията и той дава отговор: Украинците са част от съветския народ. Просто се оказахме в две страни, което е незаслужено и ние ще върнем справедливостта. Това поражда недоумение у Съединени американски щати и груповия Запад.

 

Нито дума за дребни елементи като жертвите, ракетните обстрели на учебни заведения и жилищни блокове, за изумените електроцентрали.  

 

Питат Иван Гешев за делото КТБ, Мата Хари, кюлчетата и пачките в чекмеджето, ограбените милиарди, а той рецитира: Стремежа ми е да диря правдивост и да върна положителното в страната, а това поражда ненавист у някои кръгове.

 

И той като Путин, работи по справедливостта… И неприятните го ненавиждат.

 

Путин дава обещание да накаже нацистите в Украйна. Гешев се заканва на неприятните в България.

 

И двамата знаят за олигарсите край тях, само че отхвърлят да ги назоват.

 

И Путин, и Гешев санкционират избрани хора, компании и медии, тъй като са неуместни за политическия кръг, към който принадлежат.

 

И Путин, и Гешев са артикул на задкулисието – единият на съветското там, другият на проруското тук.

 

И двамата са артикул на школите за фрагменти по сигуростта: Путин на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Гешев на школата в Симеоново. Оттам и манталитетът да се уповават на силата и репресиите.

 

И двамата съчетават наученото с доктрината на посткомунизма – мафиотизиране зад фасадна народна власт.

 

Путин употребява агитация от времето на Отечествената война, като не помни че има бездна сред отбрана на родината от непозната експанзия и експанзия против суверенна страна.

 

Гешев пък описа пред Цънцарова в бТВ, че се срещнал с трима души, „ наказани на разстрел “ от тоталитарния режим след 9 септември 1944 година Те подкрепили напъните на прокуратурата и той бил вдъхновен от това. Само дето нещо с аритметиката не излиза. Ако историята, която споделя Гешев е вярна, то тримата наказани, само че оживели, популярност Богу, би трябвало да са на възраст сред 97 и 105-годишни. Поне.

 

Гешев и Путин – каквото и да ги питат, дават отговор каквото са си наумили.

 

Затова е сардоничен смехът на червейчето на съмнението…

 

И Путин и Гешев знаят, само че мълчат по тематиката, по какъв начин тъкмо техните нежни половинки, са придобили имотното си положение – едната в Швейцария, а другата в България.

Сега за доктор Адлер и проф. Ломброзо…

 

Д-р Алфед Адлер е „ татко “ на понятието „ комплекс за непълноценност “. Именно той, след дълги проучвания, стига до заключението, че комплексите за непълноценност съвсем постоянно са свързани с мъчително предпочитание за власт. Австрийският академик споделя: „ Стремежът към власт е източникът на всички психически премеждия и психическа демонстрация на човек, който надълбоко в себе си се бори против дълбоките усеща на непълноценност “.

 

Дали Путин и Гешев се вместват в учението доктор Адлер? Вие по какъв начин мислите?

 

Адлер не е познавал Путин и Гешев, само че е знаел задоволително за тях и по тази причина е написал: „ Тъй като възприятието за непълноценност е мъчително и мъчно за толериране възприятие, хората са склонни да компенсират и пробват да компенсират. Този, който се усеща изключен, желае да бъде включен, даже с цената на изключването на другите. Този, който се усеща унизен, желае да си отмъсти, а този, който през цялото си детство е виждал всичките си прищявки да са удовлетворени, като възрастен се нуждае от плебеи на своя страна, с цел да резервира възприятието си за значимост и мощ “.

 

Проф. Чезаре Ломброзо пък споделя: „ Хората с незаконни пристрастености са способни непрестанно да повтарят едни и същи думи и действия, без да виждат тяхната неучтивост и долнопробност “. И добавя: „ Когато са в положение на възбуденост задържащите центрове у тях се сковават “.   

И проф. Ломброзо не е познавал тези двама убавци, само че е знаел какво съставляват сходни типажи.

 

Къде е Путин, а къде – Гешев! – ще скочат някои.

 

Разликата е единствено в мащабите. Иначе и двамата са оперирани от възприятие за отговорност.

 

***

В Прага над двеста хиляди стачкуваха в неделя против войната на Русия в Украйна. Видяха се ковчези с „ настанен “ Путин в тях, както и плакати с „ братята “ Хитлер и Путин. Хората скандираха за правдивост и отмъщение.

 

Тази правдивост не е онази на Путин и Гешев.

 

Ще доживеем ли в миналото в София и изобщо в България…

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР