Несебърският бос пак се размина със смъртта след прекаляване с

...
Несебърският бос пак се размина със смъртта след прекаляване с
Коментари Харесай

Митьо Очите има 9 живота като котките

Несебърският необут отново се размина със гибелта след невъздържание с анаболи
Взривили жена му вместо него

Оцеля, откакто го надупчиха с патрони

Димитър Желязков - Митьо Очите, има 9 живота като котките. Това настояват хората от Несебър и Бургас, откакто за следващ път техния прославен съгражданин се размина със гибелта. Очите оцеля при няколко атентата – при един от тях починаха жена му, шурея му и телохранителя му, при различен Очите беше прострелян, само че оцеля. Сега несебърският необут влезе в болница с заплаха за живота след приложимост на огромно количество анаболи и успокоителни. Лекарите за следващ път съумяха да го спасят. Заради тежкото му здравословно положение в петък той не се яви на делото против него в спецсъда в София, макар че към този момент е изписан и си е у дома. Желязков е обвиняем за образуване на незаконна група за рекет, палежи, изнудване и разпространяване на опиати.

Митьо Очите се почувствал зле на 3 септември в дома си в Кошарица. Той беше пуснат от килията на 22 юли и от този момент е под домакински арест с електронна гривна. Антигона, дамата, с която живее от 15 години и цялата му тайфа охранители, го откарали в профилираната кардиологична болница в Бургас " Сърце и мозък ".
Пулсът на несебърския необут бил 200, а сърцето му е излязло от темп, долната и горната граница на кръвното непрестанно се изравнявали. Причината била предозиране с анаболи и по-късно успокоявана с диазепамни препарати.

На 27 февруари Очите беше диагностициран с COVID-19 зад решетките, което също е отслабило мощно организма му, считат лекари. Той беше откаран за лекуване във ВМА, само че съобщи, че в случай че му е писано да почине, по-добре това да стане зад решетките, а не завързан за леглото в болница. Митьо декларирал, че в случай че не му бъде сменена мярката за неотклонение на „ домакински арест “, предпочитал да бъде оставен за лекуване в пандиза. Съдът обаче го изпрати в болница, поради риска от купищата хронични болести които има след стрелбата против него.

Желязков интензивно тренира и се тъпче с хормони на растежа и други типове допинг от години и най-вероятно е развил взаимозависимост към „ зоб “, както фитнес фанатиците назовават препаратите, с която се ваят мускули.

Вероятно обаче химикалите избавиха живота му на 8 юни 2016 година, когато беше надупчен от патрони в ресторант „ Фор ю “ в Слънчев бряг. Скандалът почнал от него. Очите с група от свои другари и чиновници в охранителната си компания „ Аркус “ влезнали в заведението, където бил отколешния му зложелател и съперник Божидар Кузманов – Кравата със свои другари, остатъци от групировката СИК. Двете групи почнали престрелка, откакто несебърския необут блъснал пестник на Кравата, настояват очевидци. При стрелбата почина един от охранителите на Очите – Сашо Японеца, а смият той оцеля от огнестрелните рани, откакто беше изработен на сито. Цяло знамение е, че беше избавен, настояват медици. Митьо беше дълго на апаратно дишане в изкуствена кома, направени му бяха няколко интервенции, само че съумя да се възвърне. Травмите му са на бял дроб, стомах, пикочен мехур и крак.

Състоянието му изискваше дълго лекуване. Сред медиците в Бургас се говореше, че пие огромни количества болкоуспокояващи, което също води до пристрастяване. Когато през 2018 година Желязков беше разгласен за търсене и арестуван в Истанбул, той твърдеше, че е отпътувал там на прегледи в локална клиника. Той прекара 6 месеца по турските зандани, след което бе екстратиран, с цел да лежи и по нашите арести и в затворническата болница.

За първи път Митьо Очите се размина със сигурна гибел на 9 ноември 2001 година Бомба, заложена в „ Жигули “, пракирано пред дома му на ул. „ Отец Паисий “ в Несебър раздра жена му Тянка, брат й Славчо Дерелиев и телохранителя Николай Бъчваров – Бъчето. Причината за атентата било за урежда на сметки сред наркобанди. В автомобила трябвало да бъде и Очите, само че по случайност той не тръгнал със брачната половинка си. Двете му деца остават без майка и грижата за тях е поверена на бавачка - Антигона Янулис, с която по-късно Митьо заживява на фамилни начала. Гъркинята му ражда наследник, който е кръстен на негово име.

За атентата са наказани доживот Стоян Димитров-Толупа, Кероп Погосян и Иван Рибов-Рибата. След атентата Очите все съществени ограничения за сигурността си и назначи 8 охранители, които да се грижат за сигурността на децата му. Оттогава той постоянно имал едно мислено и дълги години били проверявани местата, където върви. Дори си вързал червен конец на ръката, с цел да го пази. След като мина много време обаче и огромна част от враговете му са или мъртви, или зад решетките, несебърският необут се почувствал още веднъж всемогъщ стопанин на Южното Черноморие.

Последствията от атентатите против него обаче са трайни и са огромен риск за живота му. Желязков към този момент е изписан от болничното заведение и е в дома си в Кошарица, само че лекарите са отправили съществено предизвестие към него. Заради многото болести той би трябвало да приключи дейните силови тренировки и да не „ помирисва “ анаболи и успокоителни, в случай че желае да живее. Желателно било и да отпразнува рождения си ден, който е на 19 септември, без крайности и натоварвания, които можело още веднъж да отключат проблеми с кръвното и сърцето му.

Започнал „ кариерата “ си като охранител
Работел под крилото на ВИС
Димитър Желязков - Митьо Очите е роден на 19 септември 1972 година в Несебър. Името му се свързва с търговия с опиати на Южното Черноморие, където се води за необут на подземния свят. Започна кариерата си като охранител в курорта Дюни. По това време е обвързван със силовата формация ВИС и влиза в пряк конфликт с опити на СИК да прави бригади от мутри.

Първото закононарушение – въоръжен обир, прави през 1995 година Две години по-късно името му се свързва със закани против свидетелка по делото за атентата против кмета на Несебър Живко Георгиев. През ноември 2006 година по предписание на Районната прокуратура в Несебър е арестуван за 72 часа в следствен арест. Срещу него е повдигнато обвиняване за закононарушение от общ темперамент, тъй като Желязков заплашвал и блъснал шефка на заведение. Митьо Очите излежа присъда от 4 година и 10 месеца затвор за разпространяване на опиати. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за отговорен по едно от първите каузи против проведена незаконна група, търгувала с дрога.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР