Несебър започва широкомащабна кампания за рекламирането си пред най-важните пазари

...
Несебър започва широкомащабна кампания за рекламирането си пред най-важните пазари
Коментари Харесай

Несебър започва ударно реклама за привличане на повече туристи

Несебър стартира широкомащабна акция за рекламирането си пред най-важните пазари в Европа за привличане на още туристи.

Промотирането на единствения град в България под закрилата на ЮНЕСКО ще върви по линия на 5 плана с европейско финансиране, в два от които морската община е водеща.

Освен в чужбина акция ще се води и в България. Независимо че е доста различим измежду родните летовници, концепцията е броят им да се усили, писа в. " 24 часа ".

Община Несебър кандидатства като бенефициент и  сътрудник по процедура " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България ", отворена от Министерството на туризма. Основната цел на процедурата е рекламирането на  туристическите услуги в Черноморското крайбрежие, което да докара до повишение на туристическата претовареност в района.

Морската община е водеща организация в два от плановете. Единият е " Промотиране на черноморска дестинация Бургас и Несебър на туристически пазари ", който се осъществя взаимно с общините Бургас и Царево, концесионера на бургаското летище " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД и туроператора " Балкан Холидейз Сървисис ".

" Прекрасният Несебър – вашето място за отмора измежду антични забележителности " е другият план, който се извършва в пакет с оператора на бургаската аерогара и туроператора " Корендон Интернешънъл Травъл ".

В рамките на същата процедура община Несебър  взе участие като сътрудник.

Целта на няколко от плановите оферти е да бъдат обхванати главните туристически пазари - Англия, Полша, Чехия, Дания и Нидерландия, които обезпечават гости на  града и общината  и като цяло на област Бургас.

В рекламната си тактика Несебър ще включи всичко, което е негова запазена марка, обвързвано с естествени дадености и културно-историческо завещание в композиция с инфраструктура и предлагани услуги.

По плановите оферти, по които общината е бенефициент, се планува осъществяване на маркетингови проекти на партниращите туроператори.

За задачата щ е се употребяват комбинирани принадлежности за реклама, които бързо и дейно да доближат до евентуалните клиенти, повишавайки известността на район Несебър на целевите пазари Дания и Нидерландия.

Регионът не е чужд за двете страни, само че стремежът на морските управници е броят на техните туристи да се усили още.

" Предвиждат се и информационни акции за разпространение на  нашата дестинация и на вътрешния  пазар. В рамките на плановете следва масирана акция за популяризация на Несебър, в която ще бъдат употребявани разнообразни рекламни принадлежности.

Участията на общината в плановите оферти е опция за приемане на безплатно финансиране за рекламна активност и метод за  развиване на туристическа дестинация Южно Черноморие и община Несебър. Това

ще помогне за удължение на дейния сезон и уплътняване на заетостта въз основата и за повишение на интереса на българските и задграничните туристи ", разясняват от общината.

С отваряне на " Програмата за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България " Министерството на туризма е подхванало стъпки да върне доверието за взаимна работа сред доставчиците на туристически услуги и локалните управляващи, разясняват специалисти в сектора.

Община Несебър, на чиято територия се намира най-големият ни черноморски курорт Слънчев бряг, посреща най-вече туристи през лятото по Южното Черноморие, а в някои месеци изпреварва и Варна.

Идеята е с изключение на пиковите юли и август базата да се цялостни и в периферията на сезона, което към този момент е огромен проблем пред българския морски туризъм.

Имаме всички дадености да го създадем и с по-мащабна реклама това може се случи, споделиха от кметството.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР