Несъмнено, на всички ни се е случвало: прибираме се късно,

...
Несъмнено, на всички ни се е случвало: прибираме се късно,
Коментари Харесай

Без пълнеене: Ето какво може да се похапва преди лягане

Несъмнено, на всички ни се е случвало: прибираме се късно, изморени, подготвени да си легнем и... изненада! Стомахът ни прекъсва с къркорене и издайнически сигнали, че имаме потребност да хапнем.

Сигурно сме имали дълъг и уморителен ден, пропуснали сме вечерята, само че макар нездравословното влияние на късното ястие, да заспиваме с празен корем също въобще не е целесъобразно.

За благополучие, можем да похапваме и вечер, даже и измежду нощ, стига да се придържаме към високо протеинови храни. В малки количества те са засищащи и не биха се трупнали като мазнинки на талията. Ето три хрумвания какво да си приготвим небрежно, с цел да заспим удовлетворени и без скрупули, че ще качим килограми.

Йогурт и плодове

Протеиновият обезмаслен и без добавена захар йогурт ще ни засити, а в композиция с плодове, които съдържат повече вода - пъпеш да вземем за пример, е съвършен вид за здравословно похапване когато и да е. Ако пък не сме уцелили сезона на пъпешите, можем да прибавим ябълки, портокали, круши, или даже нар - все богати на калий.

Сирена и крекери

Швейцарският ементал е измежду сирената, които звучат толкоз изтънчено, че да ни се прииска да са част от ежедневното ни меню. Повод да се поглезим още веднъж с него, и то без без скрупули, е, в случай че огладнеем късно вечер.

Подходящо е заради ниското си наличие на калий, а съчетанието с крекери (но без да прекаляваме с тях, схваща се), е класика, която е семпла, лесна и бърза за преди сън.

Пълнозърнеста закуска с прясно мляко

И за край, една не толкоз изискана концепция, която в чест на сантименталните мемоари от детството ни, няма по какъв начин да не споменем.

Пълнозърнестите закуски и нискомаслено прясно мляко са освен за малчуганите у дома - и ние можем да си напомним усета им и със спокойна съвест да ги забъркаме. Малка порция ще ни е задоволителна, с цел да се заситим преди да заспим, написа Good Housekeeping.

Източник: lifestyle.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР