Нерви на работа, притеснения вкъщи, живот, който не е този,

...
Нерви на работа, притеснения вкъщи, живот, който не е този,
Коментари Харесай

Ето кои болести се отключват от стрес

Нерви на работа, терзания у дома, живот, който не е този, който сме си представяли… Сякаш свикнахме с мисълта, че животът е под напрежение, забързан, сериозен и сложен. Даже има някои специалности, в които стресът е знак за авторитет. Под стрес ли си, значи имаш доста работа, следователно си добър експерт.

Не е на това мнение обаче личното ни тяло. Онова, което ни е само и което би трябвало да пазим крепко и живо.  То, горкото, не устоя на стрес. За него стресът е инцидентна реакция на заплаха, след която би трябвало да настъпи време на мир и покой.

Когато стресът е нескончаем, потенциалът на организма да се оправя с него се изчерпва. Резултатът – цяла плеяда заболявания, най-често автоимунни, които ни дават знак, че би трябвало да забавим темпото.

Обикновено го вършим, няма по какъв начин другояче, тъй като сме принудени от измъчените си разум и тяло да им обърнем внимание.  Но би трябвало ли да се разболяваме, с цел да разберем, че сме прекалили с издевателствата върху личния ни организъм?

Вижте в галерията някои от заболяванията, които се отключват от стрес, и се пробвайте да намерите салдото в живота си, с цел да не чувате тази диагноза и в лекарския кабинет .
 Болести, които се отключват от стрес  Болести, които се отключват от стрес  Болести, които се отключват от стрес  Болести, които се отключват от стрес
Тази публикация има осведомителен темперамент, при всевъзможни терзания, свързани със здравето ви, би трябвало да се обърнете към персоналния си лекар
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР