Нерешително младо момиче със скучен живот един ден среща своята

...
Нерешително младо момиче със скучен живот един ден среща своята
Коментари Харесай

Продуцентът Руслан Сорокин: Винаги съм се интересувал от историята на избора |

Нерешително младо момиче със отегчителен живот един ден среща своята двойничка - съвършената своя версия, чийто живот се е развил напълно друго. Загадка, живот в успореден свят, втори късмет за съвършен живот, какъвто сме си мечтали – това предлага на българските фенове на трилъра трагичният сериал „ КрисТина “. Премиерата му у нас през декември съответства с интернационалната му премиера на - най-бързо разрастващата се платформа измежду съветските стрийминг услуги (по данни на самостоятелните аналитични организации Telecom Daily и TMT Consulting). За сериала и други истински планове на START беседваме с продуцента Руслан Сорокин.

Какво ви въодушеви за „ КрисТина “?

Винаги съм се интересувал от историята на избора. Когато е на кръстопът, героят може да тръгне наляво или надясно, ще срещне разнообразни хора по пътя си и ще преживее разнообразни обстановки. Какво ще стане, в случай че макар избора си продължаваме да живеем в разнообразни действителности и умножаваме тези действителности с всеки нов избор. „ КрисТина “ е частично за това. В миг на мъчно решение дали да се ожени или не, Кристина се съгласява в едната действителност и се отхвърля в другата. Двете героини излизат от тази обстановка и един ден се срещат.

Не е лесна задача за една актриса да изиграе два персонажа в еднакъв кадър. Как мина кастингът за основната героиня?

Да се откри актриса, която да пресъздаде две дами - всъщност идентични, само че с разнообразни привички и полезности, беше в действителност мъчно. Това е най-предизвикателната задача за един артист - изцяло да изгуби себе си и същността си и да сътвори две противоположни персони с идентичен външен тип. Юлия Хлинина овладя „ откъсването от себе си ". Тя е доста поредна. Случайно видях бележника ѝ с обстоен разбор на двата персонажа. Нейното държание, привички, глас, интонация. Невероятно мъчно нещо е да превключваш толкоз бързо сред двата персонажа. Трябваше да го направи няколко пъти поред в сцените с двете героини. Удивително осъществяване.

Историите за мощни дами са доста известни в наши дни. Беше ли значимо за Вас сериалът Ви да бъде отдаден на жена?

Наблюдаваме истории за дами, които притеглят вниманието на света - дамите са свободни и могат да вършат всичко. Те са освен за фамилията и дома, те са за себе си. Създатели на личното си благополучие и независимост. В прочут смисъл „ КрисТина “ е част от тази наклонност, само че е и нещо друго. Става дума за разбирането на себе си, за това да живееш в болката си, а не да бягаш от нея. Пътуването към своята болежка е основното премеждие в сериала. Това е лечебен театър с умела техника. Моят тип кино.

Коя беше най-трудната част от плана?

Най-трудно беше да не изгубим темпото. Дайте на света на „ КрисТина “ улики, които биха предиздвикали фена да гледа наново сериала, с цел да ги открие.

Смятате ли, че тази история ще се хареса на феновете в чужбина, както се случи с Вашия сериал „ Passengers “?

„ КрисТина “ е универсална история. Кой не е мечтал да живее различен живот? Да върне времето обратно? Кой не е хвърлял монета, с цел да си помогне при вземането на решение? „ КрисТина “ приказва на повсеместен език и не е обвързана с съответно място. Няма културен код. Това беше умишлено решение, тъй като Кристина като персонаж занапред би трябвало да откри личните си устои.

„ КрисТина “ е истинска продукция на START, който неотдавна започва локални услуги в Европа, в това число в България. С какво START се разграничава от другите стрийминг услуги?
Ние сътворяваме планове, които имат локален привкус, със международни стандарти за произвеждане във връзка с сюжет и сюжетни линии. Сериалите на START се получават като оригинали от международни стрийминг услуги: „ Gold diggers “ е първият съветски Amazon Original, „ Container “ - Apple Original, „ Better than people “ - Netflix Original.
Друг доста значим миг е, че плановете на START дават вяра. Те са като лекарство, от време на време са и като справочник. Казваме: всичко ще бъде наред, ще се оправиш. Любов - за предпочитане взаимна. Вярваме в любовта, търсим я и я даряваме на нашите герои. Не преследваме провокацията поради самата нея. Надничаме през ключалката в разнообразни светове и почитаме своите домакини. Не морализаторстваме, а сме равни на феновете си и те го правят оценка.

Има ли разлика в днешно време, в случай че премиерата на сериала е по малкия екран или на стрийминг платформа?

Стрийминг премиерата дава ясно преимущество. Съдържанието е налично когато и да е и на всички места: на път за работа, при пътешестване или вкъщи. Що се отнася до усещанията на фена, той самичък избира времето и наличието. Може да желае да се посмее – тогава ще избере някое от комедийните излъчвания като „ Vampires of the middle band “; в случай че пък желае психическа драма като „ Passengers “ или „ Storm “ - стрийминг платформата ви дава опция за избор.

ЗА START

е интернационална стрийминг услуга, налична с абонамент, за рускоговорящата общественост. START е водач в основаването на премиум наличие на пазара на видео по поръчка в Оперативно-наблюдателно дело с над 1,8 милиона клиенти по света. Оригиналната продукция на START към този момент е приета в целия свят: 257 Reasons to Live (2020 Canneseries Best Performance Award, 2020 Rose D’Or Finalist), Container (Apple Originals, MIPDrama 2021, Série Series 2021), Russian Affairs/Gold Diggers (Amazon Exclusives, Walter Presents, CJE&M), Sherlock: the Russian Chronicles (ZDF Enterprises). Друг автентичен научнофантастичен шлагер на START - Better than Us, след премиерата си по START стана първата съветска продукция, която беше дублирана на над 20 езика и получи статут на Netflix Original в международен мащаб. Някои от сериалите сега се продават като формати за локална акомодация в чужбина.

Стрийминг платформата е част от START group, която включва също продуцентска компания START studio, организация за гении StarTalent, компания START ADS, поделение за разпространяване на трагични сериали START Drama и поделение за разпространяване на игрални филми - All Media Company. Според отчетите на Telecom Daily и TMT Consulting за две следващи години 2019/2020 година START демонстрира най-бърз напредък измежду съветските стрийминг услуги.

START е учредена през 2017 година от продуцентите на Yellow, Black and White, водещо кино студио в производството на касови шлагери и необятен набор от занимателни филми. Yellow, Black and White продуцира Son of a Rich - най-касовия съветски филм на всички времена, надминат само от Avatar (3,6 милиарда съветски рубли) в съветския боксофис. Yellow, Black and White е единственият Disney сътрудник за копродукция в Оперативно-наблюдателно дело.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР