Нерегламентирано изпускане на отпадъчни води от лагуна и площадка на

...
Нерегламентирано изпускане на отпадъчни води от лагуна и площадка на
Коментари Харесай

Ясна е причината за замърсяването на река Тополница

Нерегламентирано изпускане на отпадъчни води от лагуна и площадка на свинекомплекса в с. Априлци в река Елшишка е предизвикало замърсяването на реките Тополница и Елшишка през днешния ден.

Това е открила инспекцията на специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция - Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда в Пазарджик след сигнал за мъртва риба в реката, подаден от риболовец в обедните часове. Извършен оглед  на р. Тополница и на р. Елшишка не откри мъртва риба, а смяна в цвета, характерно запенване и локализира източника – свинекомплексът на „ Свиком ”АД в с. Априлци. Проверката установи приключване на отпадъчни води от лагуна и площадка в река Елшишка.

 На виновните лица са дадени наставления за неотложно прекратяване приключването на отпадъчни води. За това нарушаване РИОСВ-Пазарджик ще предприеме административно-наказателни ограничения.   

Взети са водни проби от пет мониторингови точки по течението на реките Елшишка и Тополница. Анализът им ще бъде коментиран от специалисти на Басейнова дирекция-Пловдив.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР