Нередностите в ДКК са се случили под зоркия поглед на

...
Нередностите в ДКК са се случили под зоркия поглед на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нередностите в ДКК са се случили под зоркия поглед на `братството на промяната` |

Нередностите в ДКК са се случили под зоркия взор на братството на смяната - на почтената сестра Даниела Везиева и на почтения брат Кирил Петков.

Това съобщи на брифинг Александър Иванов от ГЕРБ, който не пропусна да упрекна за злоупотребите икономическия министър Даниела Везиева и " някогашния длъжностен министър и сегашен претендент за министър председател " Кирил Петков.

" В късия интервал, в който Ваня Караганева управлява Държавната консолидационна компания (ДКК), се приказва за доста дейности и бездействия, ощетяващи държавния бюджет с десетки милиони левове. "

Той съобщи, че толерансът към служебния кабинет е привършен.

" Всяка нова власт, било то и служебна... заслужава толеранс – от страна на медии, от страна на обществото и на политическите съперници. 7 месеца към този момент, откогато ръководи служебният кабинет на президента Радев... прокламиращ себе си като приятелство може би и сестринство на почтените. 7 месеца изчерпаха този толеранс ", сподели Иванов.

Извънредната конференция е във връзка, които са назначени в последните дни от мандата на държавното управление на Бойко Борисов в края на април. Това са изпълнителният шеф Рая Каназирева, Диляна Софиянска и Радостин Вазов - наследник на Григорий Вазов, ректор на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

Иванов разяснява, че Ваня Караганева с еднолично решение е прекратила пълномощията на едно адвокатско сдружение, което е защитавало ползите на ДКК по 5 висящи търговски каузи и еднолично тя подписва нов контракт за правна помощ с ново адвокатско сдружение в размер на 1 126 000 лв.. Това ли е методът на спестяването на държавни средства?

" Интересен и абсурден факт за мен е и това, че Караганева, в прорез със Закона за обществените предприятия, при който се слага наложително изискване член на Борда на шефовете да няма право да работи на друго място, в случай че е практикуващ доктор или студентски учител. Нямаме информация това да е по този начин, само че тя подписва декларация, че не заема служба, до момента в който работи в Българската организация по вложения, която отново е на директно послушание на почтените Кирил петков и Даниела Везиева ", добави той.

Любомир Талев разяснява, че Караганева е подписала извънсъдебна конвенция за 50 млн. лева, както и е решила да смени банката, обслужваща ДКК, без да се съветва със Съвета на шефовете.

По думите му през това време не са и плащани осигуровките на чиновниците на ДКК.

Той съобщи, че тези събития илюстрират термина " превзета страна ", който депутатите в Екологичен потенциал от Демократична България обичат да употребяват.

Мартин Харизанов пък се усъмни, че дейностите на Караганева не са били по заповед на Петков и Везиева. Той попита и дали съпредседателят на Политическа партия е знаел, че Караганева е работела на друго място или и тя като него е попълнила декларация с погрешно наличие.

Той заподозря още, че е почнала скрита приватизация на сдружения от военно-промишления комплекс посредством двамата служебни министри, назначени от Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР