Нереалистично е да се мисли, че светът ще приключи с

...
Нереалистично е да се мисли, че светът ще приключи с
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията COVID-19 няма да приключи до края на годината

Нереалистично е да се мисли, че светът ще завърши с пандемията до края на годината, съобщи СЗО в понеделник, представена от Агенция Франс Прес.
Директорът на Световната здравна организация за изключителни обстановки Майкъл Райън сподели, че може да е допустимо да извадим жилото на нещастието от коронавирусната рецесия посредством понижаване на хоспитализациите и смъртните случаи.
 BioNTech: До лятото пандемията може да бъде под надзор BioNTech: До лятото пандемията може да бъде под надзор
Главният изпълнителен шеф на немската биотехнологична компания BioNTech - Угур Шахин съобщи в петък, че чака коронавирусната панд...
Но вирусът остава с доста надзор, добави той, изключително като се има поради, че броят на новите случаи в международен мащаб се усили тази седмица след седем поредни седмици на спад. " Ще бъде доста прибързано и мисля, че е нереалистично да мислим, че ще приключим с този вирус до края на годината ", сподели Райън пред публицисти, представен от БГНЕС.
" Но мисля, че това, с което можем да приключим, в случай че сме умни, са хоспитализациите, смъртните случаи и нещастието, обвързвана с тази пандемия ", добави той. Райън сподели, че фокусът на СЗО е върху поддържането на ниско предаване на вируси, с цел да се предотврати появяването на разновидности, само че също по този начин и за понижаване на броя на хората, които се разболяват. Той сподели също, че имунизирането на фронтови здравни служащи и тези, които са най-уязвими от тежко заболяване, " ще в профил страха и нещастието от пандемията ".
Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейеус желае имунизирането на здравните служащи във всяка страна през първите 100 дни от 2021 година, което значи, че остават 40 дни. Той приветства първите направени дози ваксина посредством световния механизъм за шерване на ваксини Covax, които бяха приложени в понеделник в Гана и Кот д`Ивоар.
" Обнадеждаващо е да забележим по какъв начин здравните служащи в страните с по-ниски приходи стартират да се имунизират, само че за жалост това се случва съвсем три месеца откакто някои от най-богатите страни започнаха имунизационните си акции “, сподели той. " И за жалост някои страни не престават да дават приоритет на имунизирането на по-млади, по-здрави възрастни с по-нисък риск от заболяване в личното си население, преди здравните служащи и възрастните хора другаде ", сподели той, без да показва съответни образци.
 Над 2,5 милиона са към този момент жертвите на COVID-19 по света Над 2,5 милиона са към този момент жертвите на COVID-19 по света
Броят на жертвите на COVID-19 по света към този момент е над 2,5 млн. Това сочат данните американския университет „ Джонс Хопкинс “. По...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР