Неработещите от години басейни на Централната баня в София ще

...
Неработещите от години басейни на Централната баня в София ще
Коментари Харесай

Басейни на Централната баня стават сцена на културни събития

Неработещите от години басейни на Централната баня в София ще се трансфорат в зали за културни събития. Минералната вода ще участва като акцент в цялото пространството. Разширението ще обезпечи и място за излагане на огромна част експонатите на музея, които сега не са налични за посетителите. Средствата за цялостния ремонт на банята ще се търсят от еврофондовете и от бюджета на общината.


Само ремонтът и съхраняването на постройката ще коства към 10 милиона лв.. Състоянието на неизползваемата част, където са се намирали басейните на централната софийска баня към този момент е предаварийно и по тази причина от общината показаха желанията си за тези емблематични пространства.

Тъй като нито един вложител не е показал интерес да трансформира северното крило на софийската баня в съвременно СПА, от общината имат концепция, това да се трансформира в част от " Музея на София ", а залата да се употребява за концерти.
доктор Тодор Чобанов, зам.-кмет по просвета Следствен отдел към окръжна прокуратура: Залата разрешава гъвкаво потребление, да вземем за пример тук за театрална сцена, там за кинопрожекции в оня край и в идейни план в това число и ма и вид със сцена по средата.
Отговорен за плана ще е арх. Станислав Константинов, който през 2014 година проектира превръщането на Софийската централна минерална баня в Музей на София. В плана особено внимание ще е отделено на децата - с пространства за ателиета. Предстои и публично разискване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР