Непроменени остават минималните цени за таксиметров превоз на пътници на

...
Непроменени остават минималните цени за таксиметров превоз на пътници на
Коментари Харесай

Няма да вдигат цените на такситата във Варна

Непроменени остават минималните цени за таксиметров транспорт на пасажери на територията на Община Варна. Това взеха решение през днешния ден общинските съветници от транспортната комисия.
Те разгледаха предлагането на представителите на синдиката " Авто 94 " и Инициативен комитет на таксиметровите водачи във Варна, което беше минималната цена за километър пробег денем да се промени от 75 стотинки на 97 стотинки, а километър пробег през нощта да се таксува с 1,07 лв. вместо с 85 стотинки.
" Цената, която е призната за минимална, е под себестойността на услугата и тя би трябвало да се промени. В момента водачите карат на загуба. Много от тях даже се отхвърлят от специалността или се преквалифицират и отпътуват за чужбина да работят като тираджии. Прекалено доста са разноските на един лидер за година- към 12 хил.лв. Минималната цена не е променяна към този момент няколко години. ", съобщи Димчо Иванов, ръководител на самостоятелния транспортен профсъюз " Авто 94 ".
" Ако не решите цената да бъде по-висока, то най-малко би трябвало да намалите общинския налог. Да бъде редуциран до 300 лв. ", пожелаха варненски водачи.
В последна сметка общинарите гласоподаваха срещу настояването на таксиметровите водачи, само че дадоха обещание да се намерения дали те могат да бъдат облекчени посредством понижаване на патентния налог.
Обсъдено беше и предложение картите на пенсионери и на хора с увреждания да важат за всички линии на градския превоз във Варна. Като образци бяха посочени София, Пловдив, Бургас, Плевен, в които хората над 67 години пътуват с една карта за цялата мрежа. Изтъкнат беше и различен факт – няма различен град в България с толкоз ниска цена на картата. Съветниците разпоредиха да се направи стопански разбор на предлагането и за това по какъв начин то ще се отрази на финансовото положение на " Градски превоз ". Друго решение, което членовете на комисията взеха, беше да се понижи цената на билета по линия №55 от сп. Кантара до Варна. Пътуващите по този маршрут към този момент ще заплащат по 1 лев вместо по 1,60 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР