Непрогледен смог и предупреждение за опасно високи нива на фини

...
Непрогледен смог и предупреждение за опасно високи нива на фини
Коментари Харесай

Със симулатор показват влиянието на мръсния въздух в градовете

Непрогледен смог и предизвестие за рисково високи равнища на фини прахови частици във въздуха имаше през днешния ден в Пекин и доста елементи на Китай. Властите издадоха предизвестие към жителите да не излизат без маска, краткотрайно имаше и възбрана за придвижване на коли, а видимостта беше понижена до едвам 50 метра. Предупреждение за замърсяване на въздуха в редица градове по света пристигна и от Мадрид, където продължава климатичната конференция на Организация на обединените нации.

Какво е чувството да живееш в Делхи, Пекин или Лондон? Разказва Джанан Дурал.

Когато слушаш статистиката за замърсяването на въздуха, може и да не се впечатлиш. Но когато вдишаш същия този въздух, разбираш какъв брой сериозен проблем е това. С тази мисъл група английски еколози вземат решение да основат " парници на замърсяването ", които сега са изложени на климатичната конференция в Мадрид.

В пет разнообразни камери, само че с изискването да стоят не повече от 2 минути, посетителите могат да се почувстват като жителите на Пекин, Делхи, Лондон и други градове. С машини за дим и аромати се пресъздават равнищата на замърсяване във въздуха в съответните градове. Най-трудно се " диша " в Индия, а позитивният образец е от Норвегия.
Беше... уффф. Казах си " Господи, би трябвало да изляза незабавно ". Искам да знам какво да направя, с цел да не пребивавам в такава среда. Крайно време е да разберем, че климатичните промени и замърсяването са неразривно свързани и всеки от нас, всяка страна, би трябвало да се бори против това.
В Мадрид не престават ежедневните митинги на екоактивисти. Днес към тях се причисли и лицето на зеленото придвижване - младата Грета Тунберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР