Непризнатата имагинерна „Донецка народна република“ се обърна към Северна Корея

...
Непризнатата имагинерна „Донецка народна република“ се обърна към Северна Корея
Коментари Харесай

„Донецка народна република“ моли за помощ Северна Корея

Непризнатата имагинерна „ Донецка национална република “ се обърна към Северна Корея за помощ, призовавайки за „ съдействие “ на фона на пълномащабната война в Украйна, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари.

Лидерът на сепаратистите Денис Пушилин съобщи, че „ Донецката национална република “ и Северна Корея могат да стъпят на взаимоизгодно двустранно съдействие, отговарящо на ползите и на двата народа. Това излиза наяве от известие на държавната осведомителна организация в Пхенян.

Северна Корея е една от единствено трите страни - дружно с Русия и Сирия - които са признали независимостта на „ Донецка и Луганска национални републики “ – украински територии под съветски надзор, оповестили самостоятелност от Киев. По-рано беше оповестено, че севернокорейски служащи могат да бъдат изпратени в окупираните от Русия региони, макар че Съединени американски щати предизвестиха, че това ще опонира на разпоредбите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В източната и южната част на Украйна не престават да се водят яростни боеве сред украинските сили и окупаторите. В градовете, завладяни от съветската войска, царува безпорядък и даже съветски жители отхвърлят да отидат там. Има дефицит на работна ръка, което проличава и от молбата на Денис Пушилин към Северна Корея да изпрати служащи. Заради войната в Украйна режимът на Владимир Путин попадна в интернационална изолираност и към този момент е подкрепян единствено от страни като Сирия, Северна Корея и Еритрея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР