Неприятна новина за горивата.Цените на петрола се повишиха, след като

...
Неприятна новина за горивата.Цените на петрола се повишиха, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола тръгна нагоре, горивата поскъпват

Неприятна вест за горивата.

Цените на петрола се покачиха, откакто няколко от най-големите експортьори в света оповестиха изненадващи съкращения на производството, заяви Би Би Си.

Цената на суровия нефт вид " Брент " (Brent) се търгува покрай $85 за барел, откакто скочи с съвсем 6% в понеделник.

Решението алармира за единение в границите на ОПЕК+ (Организацията на експортьорите на нефт, макар натиска на Вашингтон върху своите съдружници от Персийския залив да отслабят връзките си с Москва, като в същото време подкопава напъните на Запада да ограничи приходите на Русия от нефт, написа Ройтерс.

Икономисти предизвестяват, че по-високите цени на петрола могат да затруднят намаляването на разноските за живот.

Британската група за автомобилни услуги RAC съобщи, че не чака цените на бензина да се повишат, в случай че по-високата цена на петрола не се задържи в продължение на няколко дни.

" Брент " нарастна, откакто Саудитска Арабия, Ирак и още няколко експортьори от Персийския залив обявиха в неделя, че понижават добива с повече от един милион барела нефт дневно, а Русия разгласи, че ще удължи до края на годината решението си да свие производството на недопечен нефт с половин милион барела на ден.

Цените на петрола скочиха, когато Русия нахлу в Украйна, само че в този момент се върнаха на равнищата, следени преди началото на спора, припомня Би Би Си.

Въпреки това Съединени американски щати приканват производителите да усилят производството, с цел да понижат цените на силата. Говорител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати сподели: " Не считаме, че съкращенията са целесъобразни в този миг, като се има поради несигурността на пазара - и го дадохме ясно да се разбере ".

Намаляването на добива се прави от членовете на ОПЕК+ производители на нефт. Групата съставлява към 40% от целия международен рандеман на недопечен нефт.

Служител на саудитското министерство на енергетиката съобщи, че този ход е " защитна мярка, ориентирана към поддържане на стабилността на петролния пазар ".

Нейтън Пайпър, самостоятелен петролен анализатор, разяснява пред Би Би Си, че ходът на ОПЕК+ наподобява е опит да се задържи цената на петрола над 80 $ за барел в средносрочен проект, като се има поради, че търсенето може да бъде наранено от отслабващата международна стопанска система и глобите, които имат " лимитирано влияние " върху ограничението на доставките на съветски нефт, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР