Неприятна новина, свързана с хазната, съобщи новият финансов министър Асен

...
Неприятна новина, свързана с хазната, съобщи новият финансов министър Асен
Коментари Харесай

Новият финансов министър врезе в спор с Ананиев за парите срещу Covid-19

Неприятна вест, обвързвана с хазната, заяви новият финансов министър Асен Василев при приемане на властта от предшественика си Кирил Ананиев.

Всички заплащания, свързани с противоепидемичните ограничения, са обезпечени с пари от бюджета до края на май. Ако желаеме по-късно да продължат, би трябвало да се лишим от планувани към този момент разноски по други пера, или да повишим събираемостта на налозите, сподели Василев. Той добави, че след края на май са обезпечени единствено парите за медиците, работещи на първа линия.

Стар и нов финансист № 1 влязоха в спор пред медиите нужна ли е била актуализация на бюджета и за какво не е направена.

Категорично декларирам, че всичко, което е гласувано като разноски до края на годината е финансово обезпечено. Разбира се пандемията съществено затрудни бюджетите на всички европейски страни, сподели Ананиев. И добави, че е неточно отиващ си кабинет да трансформира финансите и че парите за противоепидемичните ограничения са обезпечени за периода на изключителната епидемиологична конюнктура в страната, който към този момент е до 31 май.

Василев уточни, че той би направил дребна актуализация в името на това да се подсигурят и за идващите няколко месеца парите за противоепидемичните ограничения като се има поради бавният ритъм на имунизация и упованието, че болестта няма да утихне по този начин скоро.

„ Защо не сме подготвили актуализацията на бюджета – знаете, че до последния миг се очакваше да се сътвори обикновено държавно управление, което да има своя стратегия. Актуализация на бюджет за три дни не се прави, а от друга стана не е редно остарялото държавно управление, което си отива да прави актуализация, без да знае какви са задачите и целите на новото държавно управление. Беше неточно и поради това не го направихме ”, сподели Ананиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР