Неприятна новина може да споходи всички, които имат тротинетки.Обмисля се

...
Неприятна новина може да споходи всички, които имат тротинетки.Обмисля се
Коментари Харесай

Застрахователи: Готвят задължителна Гражданска и за тротинетките

Неприятна вест може да споходи всички, които имат тротинетки.

Обмисля се въвеждането на наложителна „ Гражданска отговорност “ за тротинетките, оповестиха пред „ Телеграф “ застрахователи.

Догодина се чака да се изготвят промени в Кодекса за застраховането, с цел да се осъществяват разпореждания от Четвъртата моторна инструкция. Коментира се въвеждането на съответни текстове за застраховките на постепенно движещи се моторни транспортни средства, които вървят с над 25 км в час.

Проблем

Един от въпросите за решение би трябвало да бъде за идентификацията на тези транспортни средства във връзка с това кой е застрахован по полицата, обясниха специалистите. По думите им разяснява се в обсега на застраховката да влязат и тротинетките, само че тяхното идентифициране би било мъчно, защото те нямат номер на рама.

Адвокати пък разясниха, че и в този момент за тротинетките би трябвало да има „ Гражданска отговорност “. Но в това време няма съответни и ясни текстове, които да уреждат този въпрос. Застрахователи нямат и обособена цена за тях и в действителност тротинетките не попадат като обособен тип транспортни средства в цените. Експертите обаче считат, че казусът би трябвало ясно да се уреди, изключително като се има поради рисковото каране на някои лица, визирайки нашумелия случай с Емили, хваната да кара тротинетка със 120 км в час по автомагистрала.

Алтернативи

За тротинетки обаче се оферират други типове застраховки. Този тип транспортно средство да вземем за пример може да бъде застраховано против кражба, вандализъм, градушка, стихия, проливен дъжд или пък удар от автомобил, написа telegraph.bg.

Може да се подписа и обща гражданска отговорност на физически лица, която обаче е друга от наложителната застраховка за автомобилистите. Пак се покрива отговорността за имуществени и неимуществени вреди на трети лица, само че лимитът на отговорност е невисок – от 1000 до 50 000 лв., по желание на клиента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР