Неприятна изненада очаква българските шофьори, избрали да прекарат новогодишните празници

...
Неприятна изненада очаква българските шофьори, избрали да прекарат новогодишните празници
Коментари Харесай

Новогодишна изненада за българските шофьори в Гърция

Неприятна изненада чака българските водачи, избрали да прекарат новогодишните празници в Гърция. От 1 януари магистралните такси в южната ни съседка се усилват сензитивно, напомня в. Kathimerini, представен от Automedia.

Всички оператори на платени пътища прибягват до нараствания в цените, само че най-съществена за българските туристи е смяната по автомагистрала Игнатия, която свързва Александруполис и Кавала на изток през Солун с градовете по Йонийското крайбрежие и остров Лефкада.

Платените сектори по нея към този момент ще се таксуват не по 3, а по 5 евроцента на километър. Освен това се трансформира самият метод на премерване, тъй че за някои прави покачването ще е фрапантно. Така да вземем за пример на пункта за таксуване Неа Мелгара (първия след Солун в посока юг) вместо досегашните 1.20 евро отсега нататък ще се заплащат 2.98 евро, или със 150% повече, пресмята Kathimerini. Участъкът от Янина до ферибота в Игуменица нараства от 2.10 до 3.42 евро.

Поскъпвания има и при операторите на другите елементи от автомагистралата Патра - Атина - Солун - Евзони на македонската граница. Срещу нарастванията на таксите по нея имаше много опозиция на политическо равнище, стигнала даже до Народното събрание. Засега обаче няма информация повишаването да е анулирано.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР