Неприятен инцидент се е случил с ученик в Пловдив. Петокласник от

...
Неприятен инцидент се е случил с ученик в Пловдив.
Петокласник от
Коментари Харесай

Петокласник обгоря в двора на училище

Неприятен случай се е случил с възпитаник в Пловдив.

Петокласник от ОУ "Петър Бонев " получи тежки обгаряния на двата крайници в двора на учебното заведение от изхвърлена незагасена плам. Инцидентът станал през вчерашния ден към 10 часа, до момента в който Александър играел в двора на учебното заведение със съученици.

Синът ми е паднал по време на играта в необезопасена зона, на която се изхвърля всекидневно плам от котела в постройката. Той, не знаейки за нея, пада и се възпламеняват обувките и чорапите на детето ни. Вследствие на това е с изгаряния 2-3 степен, описа пред "Марица " бащата на детето Рангел Тотов. Когато му се обадили от учебното заведение, той съумял за 5 минути да дойде. Открил сина си в лекарския кабинет, където сестра се опитвала да му помогне.

Кожата му беше свлечена в свивката до двете глезенчета, чорапчетата бяха напряко залепнали за кожата. В момента го оперират, описа Тотов. Детето е настанено в клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Св. Георги " в Пловдив.

Бащата е засегнат от случилото се. "Недопустимо е в двора на учебното заведение, където децата играят, да се случва всичко това! ", сподели той. Тотов изясни, че това не е първи случай. Той е безапелационен, че ще съди учебното заведение. Смята, че в котелното, с което се отоплява постройката на учебното заведение, не се горят единствено пелети. А пепелта се изхвърля напряко на открито, посипвайки я като пътека.

Много противен случай, не тичам от отговорност. Разпоредил съм инспекция и до обяд ще бъда подготвен с отчет, който ще показва в РИО, разяснява пред "Марица " шефът на учебното заведение Бойко Иванов. Той описа, че по първични данни огнярът е изхвърлил жарта без да изчака тя да изгасне. Предположил, че неприятното време ще я загаси бързо.

"Инструкциите, които съм дал е жарта да се събира в кофа, да престои в нея до цялостното изгасяне и по-късно да се изхвърля. Огнярът обаче не е изчакал ", описа Иванов. Той изясни също, че случаят се е случил в огромното междучасие, а децата имали разпределени региони, в които могат да играят. Те не е трябвало да бъдат там, безапелационен е Иванов. Мястото, на което се изсипвала жарта, било зад учебното заведение.

Смятам себе си за кардинален човек, постоянно съм вземал ограничения за сигурност, само че нещо сме пропуснали. Не тичам от отговорност, сподели шефът. Още след случилото се той е разпоредил инспекция на случая и мястото да бъде обозначено. Иванов е безапелационен, че в котелното не се гори друго с изключение на пелети, както и че не е имало различен сходен трагичен случай, с изключение на преди време, когато родител на друго дете се оплакал в учебното заведение, че обувката на малчугана е изгорена, само че детето не е имало контузии.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР