Непрекъснато променят условията за Шенген и за чакалнята на еврозоната,

...
Непрекъснато променят условията за Шенген и за чакалнята на еврозоната,
Коментари Харесай

Борисов: Водим спокойни, тихи преговори за еврозоната, все променят условията

Непрекъснато трансформират изискванията за Шенген и за чакалнята на еврозоната, все нови и нови критерии. Затова в този момент водим спокойни, тихи договаряния. Банкерите обичат да се водят тихи договаряния. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, откакто взе присъединяване в конференция за доближаване на заплатите в Европа.
„ Подготвили сме всичко, водим работните срещи, тъй че ще подадем тогава, когато има ясни условия. Нямаме период, желаеме да се подготвим добре, с цел да може да го създадем по този начин, както би трябвало. Имам терзание, че когато се трансформират изискванията, внасяш едни документи, каквито са до момента, те ти желаят други. Или споделят: „ авансово ще влезеш в банковия съюз, пък по-късно в чакалнята “, разяснява Борисов и означи, че това до момента не го е имало и сега България води " спокойни, тихи договаряния ".
Попитан за заплатите и за това, че съгласно синдикатите 200 години ще са нужни на Източна Европа, с цел да догони Западна, министър председателят съобщи: „ Това може на някой конгрес на Българска социалистическа партия да зададете този въпрос. Не сме единствено 45 години обратно поради тяхното ръководство, а и в страни. Така че това е в границите на историята. Иначе, от началото на този мандат държавното управление е вдигнало с 12% заплатите – 11,8% някъде. Вие сте очевидци, тъй като с разпореждане помогнахме и на армията да се покачат заплатите, и на полицията, и на охраните на пандизите, и на Софийския университет с 10 млн. лева повече, на Българска академия на науките спомагателни 15 млн. лева за учени, учителските заплати, до 300 лева пенсиите. Огромни пари се дадоха и то незабавно се отразява и на приходите “.
По мотив вота на съмнение, който през днешния ден бе дискутиран в Народното събрание, Борисов съобщи, че с него Българска социалистическа партия желаят да саботират европредседателството.
„ Проваляйки се като европредседатели, това щеше да бъде и задоволителен мотив да ни се желае тогава оставката и то безусловно резонно. Знаете по какъв начин почнахме с НДК, с провокации, пък се оказа, че съдът ги оправда на процедура. Но това си е парламентарна процедура, това е записано в Конституцията. Искат избор, дават избор. Парламентарните групи се пазят. Те го вършат единствено с цел да може да покажат още един път, че ги е гняв, че европредседателството е сполучливо “, разяснява Борисов.
„ Не мога да си обясня да ми се поясняват думите по този метод от госпожа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от ръководството на Българска социалистическа партия, когато пристигна по-късно и бежанската вълна, завари ни по-късно и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече войска, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от Европейска комисия за нашата граница “, добави той и означи, че се е купила доста техника, коли и всичко належащо.
„ Под наш напън подписахме съглашението с Турция. Направихме Среща на върха ЕС-Турция във Варна. Като видите графиките, в този момент цифром и словом, тъй като пазиме и гръцката граница, са няколко десетки, които са минали и то през формалните КПП-та и са отишли към Германия, Франция и Австрия. Признал съм това, което всички знаете. Дето се вика, ние сме атакували Българска социалистическа партия, че не пазят границата, когато бяха в мандат по времето на Орешарски “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР