Неправителствена организация отрече да е изпращала ромски деца да сурвакат

...
Неправителствена организация отрече да е изпращала ромски деца да сурвакат
Коментари Харесай

Неправителствена организация отрече да е изпращала ромски деца да сурвакат вицепремиера Красамир Каракачанов

Неправителствена организация отхвърли да е изпращала ромски деца да сурвакат вицепремиера Красамир Каракачанов. Деян Колев - ръководител на Център за междуетнически разговор и приемливост "Амалипе ", изясни, че организацията се е оповестила срещу да има сурвакане на вицепремиера Красимир Каракачанов. Като съществена причина той уточни изявлението на Каракачанов – „ ромите станаха нагли”.

"Първо това нарушава съществени правила, на които ние би трябвало да възпитаваме децата си, а точно, чe правата и отговорностите са самостоятелни и не могат да се придвижват на група от хора. Завеждайки децата при вицепремиера ние бихме им дали доста неприятен образец, че тези всички неща важат за хората, само че за политиците се позволяват изключения ", изясни пред БТВ Деян Колев.

Организацията изпраща деца до съвсем всички други министри, 9 посланика, това е към този момент 10 –та година, в която институциите отварят вратите си за ромските деца по случай празника Василица. Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов обаче посрещна ромски деца за празника. Оказва се, че те са били изпратени от кмета на Златарица Пенчо Чанев.

Това беше метод да се покаже на вицепремиера, че има деца, които вървят на учебно заведение и не всички са под общия знаменател, който той употребява, изясни Пенчо Начев.

„ Децата бяха приготвили програмата седмици наред, бяха въодушевени, нямаше метод да им кажа, че няма да вървят на никое място. Децата би трябвало да се изявяват, общата ни цел е те да бъдат контактни. Решихме да ги изпратим от учебното заведение, с цел да могат да покажат това, което са научили и да не бъдат разочаровани”, сподели шефът на учебното заведение в Златарица – Христина Генчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР