Неправителствена организация е подала сигнал в прокуратурата срещу Петко Петков

...
Неправителствена организация е подала сигнал в прокуратурата срещу Петко Петков
Коментари Харесай

В прокуратурата е постъпил сигнал срещу бащата на Кирил Петков

Неправителствена организация е подала сигнал в прокуратурата против Петко Петков – татко на премиера в оставка Кирил Петков, заяви ПИК, цитирайки прокурори. Преди няколко дни в медиите, обществени мрежи и в предаването на БТВ - "Лице в лице " от 08.06.2022г. се появи извънредно стряскаща и тревожна информация от ръководителя на политическа партия „ ИТН “, че бащата на министър-председателя Кирил Петков се намесва в работата на държавното управление и саботира построяването на Автомагистрала Струма като „ не дава автомагистрала "Струма " да мине през Кресненското дефиле, тъй като бил еколог “. Освен това в някои изявления се твърди, че среди от "Демократична България " са заявявали, че Борислав Сандов е бил персоналното предопределение за министър на околната среда и водите и вицепремиер, под натиска на бащата Петко Петков. От Демократична България са предложили за министър на екологията Владислав Панев, само че бащата на Кирил Петков се наложил. “

Асоциацията е мощно обезпокоена от тази информация, тъй като трасето на Автомагистрала Струма е одобрено от дълго време от способените органи по открития ред в Закона за биологичното многообразие и Закона за запазване на околната среда. Освен това с Решение № 3-3/2017 година от 19.10.2017г. по оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) на министъра на околната среда и води е утвърдено реализирането на капиталовото предложение за „ Подобряване на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “ по Източен вид Г 10.50”. Това решение на министъра бе обжалвано, само че с Решение № 6834 от 23.05.2018 година по адм. дело № 13132/2017г. на VI отд. на Върховния административен съд (ВАС) всички тъжби са отхвърлени и Решение № 3-3/2017 година от 19.10.2017 година е влезнало в действие. Освен това би трябвало да се има поради, че Автомагистрала Струма се построява с европейски средства и всяко закъснение на строителството й ще докара до връщането на 1.6 милиарда лева от националния бюджет на Европейската комисия.

Според асоциацията е неприемливо да се трансформира трасето на Автомагистрала Струма под въздействието на лица, които не са част от държавната администрация. Затова упорстват да бъде разследван Петко Петков. И откакто прокурорите извършат преценка за съществуването на легален мотив и задоволително данни за вероятно осъществено противоправно действие - корист с власт, да подхващат нужните процесуални дейности за търсенето на плануванаъа в закона отговорност от отговорните лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР