Неправилното съхранение на плодовете и зеленчуците през лятото води до

...
Неправилното съхранение на плодовете и зеленчуците през лятото води до
Коментари Харесай

Как да съхраняваме правилно плодовете и зеленчуците през лятото?

Неправилното предпазване на плодовете и зеленчуците през лятото води до преждевременното им повреждане. Старши мениджърът на службата за експресни доставки в Москва Юлия Лемешева съобщи пред осведомителна организация " Прайм ", че е належащо да се съблюдават разпоредбите и да не се купуват ненужни неща, с цел да се избегне похабяването на храна.

Според нея плодовете се съхраняват изцяло единствено три дни след брането им, след което стартират да съхнат. За да удължите периода им на валидност, те би трябвало да се съхраняват в огромен съд в хладилника и да не се допират ненужно. Плодовете и зеленчуците е добре да не се мият, преди да се запазят, тъй като водата форсира утежняването на качеството им.

Зеленчуците би трябвало да се съхраняват настрана от плодовете и от горските плодове.

" При някои плодове се отделя етилен, който им разрешава да узреят след прибирането на реколтата, само че той има нездравословно влияние върху зеленчуците, които се намират в близост ", изяснява тя.
Тиквичките е най-добре да се съхраняват на студено място, а карфиолът - да се раздели на розички, да се сложи в буркан и да се поръси с морска сол. Това ще ги резервира за най-малко седмица. Картофите би трябвало да се държат в ковчеже за зеленчуци, надалеч от лука и чесъна, с цел да не покълнат.

„ Важно е да не купувате повече храна, в сравнение с ви е нужна, с цел да не се постанова да я изхвърляте ”, поучава Лемешева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР