Неправилна сделка за Brexit може да струва десетки хиляди работни

...
Неправилна сделка за Brexit може да струва десетки хиляди работни
Коментари Харесай

Британското автомобилостроене губи десетки хиляди работни места при лоша сделка за Brexit

Неправилна договорка за Brexit може да коства десетки хиляди работни места в автомобилния отрасъл и носи риск за производството на най-големия английски автопроизводител Jaguar Land Rover.

Това предизвести шефът на компанията Ралф Спет, добавяйки, че няма никаква концепция дали заводите на марката ще продължат да работят откакто Англия напусне Европейския съюз, написа Reuters.

Компанията няма да може да сглобява коли, в случай че митническите инспекции след Brexit провокират огромни тапи и трансфорат в " паркинг " автомагистралата до южното британско пристанище Дувър, която е главният канал за превозване на съставни елементи.

 Jaguar Land Rover редуцира 1000 служащи поради слаби продажби и Brexit
Най-големият автопроизводител на Острова редуцира 1000 служащи поради дизела и Brexit

Спадът в търсенето на дизелови коли нанесе сериозен удар на бизнеса на компанията

" Хиляди работни места бяха изгубени вследствие на дизеловата политика, а тези цифри ще набъбнат до десетки хиляди, в случай че не реализираме вярната договорка за Brexit ", сподели Спет, визирайки съкращенията, които компанията направи по-рано тази година.

" В момента даже не знам дали някоя от нашите индустриални мощности в Обединеното кралство ще може да действа на 30-ти март (денят след напускането на Европейски Съюз, б.р.) ", сподели той.

Лондон и Брюксел възнамеряват да подпишат договорката за напускането на съвещанието на Европейския съвет на 18 октомври или най-късно до края на годината.

 Jaguar Land Rover се готви да напусне Англия при
Най-големият английски автопроизводител напуща Острова при " корав " Brexit

Компанията губи по £1.2 милиарда годишно, в случай че няма договорка сред Лондон и Брюксел

Британският министър председател Тереза Мей предлага Англия и Европейски Съюз да основат зона за свободна търговия за артикули, значително като се одобри " общ устав " за стоките и английското присъединяване в европейските организации, които дават съответните разрешителни.

Плановете на Мей включват съответни оферти за отбрана на работните места в браншовете, изискващи бързи вериги на доставките. Планът обаче разгневи хардлайнерите в личната й партия.

Британската автомобилна промишленост, в която работят повече от 850 000 души, е най-вече задгранична благосъстоятелност и е подвластна от веригите за доставка и дистрибуция, които се популяризират по целия свят, само че най-много в Европейски Съюз - най-големият й експортен пазар.

 Jaguar Land Rover отваря цех в Словакия
Най-големият автопроизводител на Острова отваря цех в ЦИЕ

Там ще се създават един от най-култовите модели

Неограниченият достъп до общия пазар на Европейски Съюз е също толкоз значим за Jaguar Land Rover, колкото и колелата на колите й, счита Спет. Той предизвести, че дълготрайните проблеми към ниската продуктивност на Острова могат да бъдат усложнени от договорка за Brexit, която да направи страната по-малко конкурентна.

Компанията, която ще отвори нов цех в Словакия по-късно тази година, съобщи, че към този момент е по-евтино да се създава в чужбина.

" Излиза хиляди пъти по-евтино да се създават коли да вземем за пример в Източна Европа, вместно в Солихъл (в Централна Англия). Какви решения ще съм заставен да взема, в случай че Brexit значи освен повишаващи се разноски, само че физическа неспособност да сглобим колите в точния момент и за съответния бюджет в Обединеното кралство? ", попита риторично ръководителят.

" Всяко усложнение по нашите граници слага производството ни в заплаха - струвайки ни 60 млн. паунда дневно ", добави той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР