Непознат мъж, представил се за лекар от болницата в Свищов,

...
Непознат мъж, представил се за лекар от болницата в Свищов,
Коментари Харесай

Русенец спаси спестяванията на 81-годишна жена от ало измамници

Непознат мъж, показал се за доктор от болничното заведение в Свищов, се обадил по телефона на 81-годишна жена от русенското село Караманово и споделил, че щерка ѝ е болна от ковид. Имала потребност от закупуване на плазма от Румъния на стойност 10 000 лева и обяснил, че ще изпрати човек да вземе парите. Жената приготвила 4900 лева, опаковала ги съгласно напътствията и ги сложила в чанта.

След малко пред къщата ѝ спрял лек автомобил и тя предала на водача чантата, защото го познавала. Оказало се, че при него е разигран различен сюжет. Той бил подведен, че беседва с персоналния си доктор от с. Караманово, който го помолил да отиде до дома на дамата и да вземе пакет.

Бил предизвестен да не го отваря, защото вътре има спринцовки и може да се болести. С пакета трябвало да тръгне към с. Копривец, където да го съобщи на различен доктор. При идването в селото обаче, мнимият доктор му се обадил, че сътрудника му отсъства и би трябвало да остави чантата до табелата в края на селото. Едва тогава водачът се усъмнил и предал чантата дружно с пакета в полицейското ръководство в град Бяла. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР