Неполагане на достатъчно усилия да се убеди прокуратурата да бъдат

...
Неполагане на достатъчно усилия да се убеди прокуратурата да бъдат
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Ципов: С провокации нищо няма да се реши

Неполагане на задоволително старания да се убеди прокуратурата да бъдат арестувани лицата, които нападнаха чиновник в магазин в Габрово, за 72 часа. Лоша преценка за създалата се обстановка преди два дни и прекомерно късно се желаеха спомагателни сили от Министерство на вътрешните работи. Така заместник-министър Ципов аргументира потребността от подаване на оставка на шефа на полицията в Габрово. Той обясни, че ромите в Габрово не са криминогенен контингент.

“Това би трябвало да е сигнал и към останалите дирекции, където могат да зародят такива проблеми, че би трябвало да имат извънредно заострено внимание, защото връзката с локалната власт е главен приоритет на Министерство на вътрешните работи ”, добави Ципов.
Според него предходните положителни резултати на Областната дирекция на Габрово евентуално е довела до убедеността на управлението ѝ, че могат да се оправят с всяка обстановката.

Заместник-министърът на вътрешните работи прикани хората да запазят успокоение:
“С провокации нищо няма да се реши. С мятане на бомбички по чиновниците на полицията и жандармерията също. ”
Според Ципов митингът през вчерашния ден е почнал спокойно, бил е воден разговор, в това число с представители на локалната власт и с вицепремиера Томислав Дончев. След това група се е разделила на няколко лъча, които са се насочили към къщи на ромски фамилии.

Той моли протестиращите жители в Габрово да се провеждат и да дефинират лице за контакт.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР