Непартийни кандидатури като на Антон Хекимян, които имат за цел

...
Непартийни кандидатури като на Антон Хекимян, които имат за цел
Коментари Харесай

Ганев: Ключово е Хекимян да бъде легитимиран от лидера и основните политически лица

Непартийни кандидатури като на Антон Хекимян, които имат за цел да излезе поддръжката отвън обичайните партийни ядра, поемат риска много постоянно обичайните симпатизанти на дадената партия да не ги припознаят. Така разяснява номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на София, в “Офанзива с Любо Огнянов ” по Nova News политологът от “Тренд Димитър Ганев.

“Ключово е Хекимян да бъде легитимиран от водача и главните политически лица – този развой, сякаш стартира. Борисов се изрече за него, а Георги Георгиев го съпровожда ”, добави Ганев.

 Спрян е достъпа на Хекимян до bTV Снимка: БГНЕС

Ганев разяснява и въпросът за какво водачът на ГЕРБ не участва на представянето на Хекимян, както постъпи с претендентите в Пловдив и Варна:

„ В тези случаи става въпрос за партийни претенденти. При Хекимян и при Терзиев двете съществени партии (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) си дават сметка, че с техните обичайни партийни симпатизанти, няма по какъв начин да завоюват изборите. И двете обединения търсят и пробват с фигури, които са отвън партийните среди, да активизират спомагателна поддръжка ”, счита Ганев.

Според Ганев ще има втори тур на изборите и тогава те ще се решат. Тогава няма да бъде задоволително да гласоподават само симпатизантите на ГЕРБ и Природен парк.

„ Ще имаме невиждана обстановка. Ако до момента сме имали балотаж сред десен и ляв претендент, в този момент ще има по-различна обстановка – Хекимян и Васил Терзиев. Има обаче цяла акция пред нас ”, сподели още той.

Ганев е безапелационен, че с номинацията на Хекимян ГЕРБ показва желанието си да завоюва София.

„ Чувам интерпретациите за подарен мач. Не виждам никаква политическа логичност да се случва това. Какво ще стане след победа на ГЕРБ в столицата – няма да падне „ сглобката ”. Последица ще бъде, че салдото в болшинството ще бъде преместен към Борисов, който ще бъде в по-силна позиция и ще се възползва от това ”, разясни политологът.

Според него другият претендент за кмет на София – Вили Лилков се е сдобил с два подаръка – от претендента на ПП-ДБ и от този на ГЕРБ.

„ От Васил Терзиев – поради предишното на неговите родственици. Лилков наподобява като човек, който стои на избрани позиции. От ГЕРБ – Хекимян не е обичаен претендент за партията и по-консервативни техни симпатизанти биха могли да припознаят в Лилков опция ”, разясни той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg