Непълнолетният Даниал Бейверди, наръгал свой връстник в „Надежда“, се е

...
Непълнолетният Даниал Бейверди, наръгал свой връстник в „Надежда“, се е
Коментари Харесай

Брутални разкрития за хлапака с ножа от „Надежда“! Даниал клал ученика си с 30 см ловджийски нож, а после...

Непълнолетният Даниал Бейверди , наръгал собствен връстник в „ Надежда “, се е върнал на мястото на престъплението да си вземе очилата. Това сподели по време на брифинг Емилия Русинова – административен ръководители на СГП по отношение на досъдебното произвеждане против 15-годишното момче, което наръга с нож собствен връстник.

„ Вчера Софийски градски съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с обвинени причинител на действието. Такава мярка за неотклонение във връзка с малолетно лице се взима в изключителни случаи. В съответния случай е преценено, че са на разположение тези извънредно случаи, защото от една страна самото действие, а точно опита за ликвидиране и убийството постоянно са действия със повишена степен на социална заплаха. Събраните по делото доказателства приказват и за повишена заплаха на малолетно лице, причинител на действието “, изясни Русинова, представена от в. Труд.

Тя посочи, че действието е осъществено с дълъг към 30 см ловен нож, острието е 18-сантиметрово.

„ Обвиняемият е потърсил оръжието особено в дома си, взел го на 27. 07. 2018 година с ясното схващане къде отива и какво цели да извърши. Затова и квалификацията на действието е преднамерено. Между потърпевшото момче и обвинения е имало спор, предшестващ случилото се, само че с отминалост към 26-27 дни най-малко, тъй като е било в границите на образователната година. На въпросния ден обвиненият се обадил на потърпевшия с искане за среща, с цел да си провеждат пердах. Тази среща не се реализира, защото се разминават. Впоследствие обвиненият схваща къде се намира потърпевшото лице, отива на адреса, там живее различен техен съученик и неговия брат. Посредством братя са извикания потърпевшото лице и техния съученик и се е разиграла случката, която е тежко престъпно закононарушение “, описа Емилия Русинова.

Тя посочи, че в началото е имало закани от страна на обвинения, а потърпевшият и другите двама очевидците са се опитвали да го успокоят.

„ Да му обяснят, че не е в положение да извърши това, само че обвиненият се е нахвърлил, намушкал е потърпевшият в коремната празнина, открито е, че има и други пострадвания на ръката и в региона на шията, което съответно приказва за целения резултат – съзнателно умъртвяване. Интересното в тази ситуация е, че няма никаква сдържаност от страна на малолетния обвинен, защото откакто си е тръгнал от местопроизшествието с окървавения нож е срещнал други техни познати, посочил е по какъв начин е нанесъл удара. На всичко от горната страна се е върнал на мястото на мястото на престъплението, с цел да си вземе очилата, които е не запомнил. Имало е събрали се хора, той не се е поинтересувал за положението на своя съученик. Демонстративно е напуснал местопроизшествието “, добави тя.

Русинова разясни, че в началото мотивът е бил качени в интернет, фотоси, клип, които обвиненият е приел за осмиващ.

„ Но е имало много дълъг интервал от качването на фотосите и последните връзки сред потърпевшият и обвинения “, разяснява тя.

Русинова разясни, че сега няма по какъв начин да бъде извършен разпит на потърпевшия.

„ В момента, в който е в положение и ни се разреши ще правим нужните процесуално-следствения дейности “, съобщи тя.

„ Осмиващите клипове са тип задявка за децата и ние като общество би трябвало да им разбираем, че това е тормоз, който може да има съществени последици “, разяснява от своя страна шефът на Столична дирекция на вътрешните работи – ст. комисар Ивайло Иванов.

Той посочи, че подобен тип тормоз не е бил ориентиран единствено против причинителя на закононарушението.

„ По данни на очевидци, тези осмиващи клипове са били ориентирани и към други съученици от класа на двамата. Свидетелите споделят, че децата по този начин са си създавали един тип развлечение, ученическа работа. Извършителят не е единственият човек, против който има такива клипове или в тази ситуация – колаж. Това не, че не е проблем, в противен случай. Но и да е имало проблем, това не е методът за решаването му. Това би трябвало да бъде обяснено на всички деца, които употребяват такива закачки – това е ролята на родителите, това е ролята на учителите, това е ролята на всички нас като общество “, уточни ст. комисар Ивайло Иванов.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи посочи, че самите деца не могат да плануват сериозността на обстановката и следствията.

„ Защото те в самия ден, когато разпрата е станала, са се пробвали да го успокоят, да кажат, че е смешка. Не са целели по някакъв метод да го осмиват единствено него или да са желали да наранят самочувствието му. Те самите не са осъзнавали какво може да бъде въздействието върху него, когато са създали този клип “, изясни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР