Непал забрани TikTok, защото съдържанието му е вредно за социалната

...
Непал забрани TikTok, защото съдържанието му е вредно за социалната
Коментари Харесай

Непал забранява ТикТок

Непал забрани TikTok, тъй като наличието му " е нездравословно за обществената естетика ", оповестява.

Решението идва дни откакто страната вкара ново предписание, изискващо компаниите за обществени медии да основат офиси за връзка в страната.

TikTok, който има към милиард консуматори месечно, е неразрешен от няколко страни, в това число Индия.

По-рано тази година Монтана стана първият американски щат, който го забрани, до момента в който Народното събрание на Обединеното кралство го забрани от своята мрежа.

Министърът на връзките и осведомителните технологии Реха Шарма сподели пред BBC Nepali, че платформата популяризира злонамерено наличие.

Тя добави, че " възбраната ще влезе в действие неотложно и телекомуникационните управляващи са инструктирани да изпълнят решението ".

Но Гаган Тапа, почитан водач на Непалския конгрес, който е част от съдружното държавно управление, сложи под въпрос решението на държавното управление да наложи възбрана на TikTok. Той сподели, че това е опит да се ограничи свободата на изложение и чиновниците би трябвало да се съсредоточат върху регулирането на платформата.

TikTok беше обект на наблюдаване от управляващите по целия свят заради опасения, че данните могат да бъдат предадени на китайското държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР