Непал регистрира първия еднополов брак в историята си, който активисти

...
Непал регистрира първия еднополов брак в историята си, който активисти
Коментари Харесай

Непал регистрира първия еднополов брак в историята си

Непал записва първия еднополов брак в историята си, който деятели приветстваха като победа за правата на ЛГБТ обществото.

Властите в западния регион Лумджунг публично разрешиха съюза сред Мая Гурунг, на 35 години, и Сурендра Панди, на 27 години.

Новината пристигна пет месеца откакто Върховният съд издаде краткотрайна заповед, позволяваща на еднополовите двойки да подписват брак. За момента Тайван е единствената друга страна в Азия, която е легализирала еднополовите бракове.

Новоженците споделиха, че желаят да отворят обща банкова сметка и да споделят собствеността върху земята, която са купили. Но най-голямата им фантазия е да осиновят дете, откакто финансите им са по-стабилни.

Те са дружно от съвсем десетилетие, както се ожениха на храмова гала през 2017 година и тази година желаеха законно признание на съюза си. Мая е транссексуална жена, която не е трансформирала пола си в публични документи. Сурендра е роден и се разпознава като мъж.

На 13 юли областен съд в столицата на Непал Катманду отхвърли да записва брака им макар заповедта на Върховния съд, която подреди на държавното управление да записва такива съюзи, до момента в който не бъде квалифициран план за смяна на закона.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР